Istoria “soselei dintre nori”. Cel mai spectaculos drum din Europa de Sud-Est, aflat in Romania, atrage turistii straini ca un magnet
Va propunem o calatorie pe Transalpina sau "Soseaua dintre nori", cum au numit-o cei care au strabatut-o. Drumul, un concurent veritabil al Transfagarasanului, ajunge si la 2.145 de metri altitudine. Si a atras, in ultimii doi ani, mii de turisti, romani si straini, in conditiile in care nu este inca finalizat. Lipsesc indicatoare si, pe alocuri, parapetii, dar privelistea superba face toti banii, spun cei care au trecut pe acolo.
Drumul national 67 C sau Transalpina este o sosea de 148 de kilometri care-si poarta vizitatorii intr-un peisaj de vis.
Drumul serpuit care leaga localitatea Novaci, din judetul Gorj, de Sebes, in Alba, a fost catalogat de cei care s-au incumetat sa-l parcurga drept cel mai spectaculos din aceasta parte a Europei.
Evident, cea mai frumoasa portiune a Transalpinei este in apropiere de varf. In Pasul Urdele, drumul ajunge la o altitudine de 2.100 de metri, iar peisajul este pur si simplu spectaculos.
Istoria soselei dintre nori e mai veche. Initial romanii au taiat prin inima muntilor Parang o cale de acces catre fortaretele dacice. Astazi, Transalpina este aproape in intregime asfaltata, desi lucrarile n-au fost finalizate.
Turistii straini care o descopera, o compara cu Transfagarasanul. Parcurg Transalpina cu masina sau chiar cu bicicleta.
Cei care vor sa viziteze Transalpina ar fi bine sa se grabeasca. Drumul este inchis circulatiei din octombrie pana-n mai, din pricina zapezii.
Mai multe despre:
#Transalpina#turism
Pe acelasi subiect: