De indata ce treci pragul exclusivistului targ, privirea iti este atrasa de masinile scumpe si bijuteriile unicat. Iar cand banii nu sunt o problema, o zi la cumparaturi poate incepe cu un set de bijuterii din smarald, estimat la 2 milioane de dolari.

"Acest colier este o opera de arta! Este un set unicat, nu mai exista unul la fel nicaieri. Este extrem de dificil sa obtii pietre pentru colier si pentru cercei care sa aiba exact aceeasi culoare, iar asta face acest set sa fie unic in lume, o adevarata piesa de colectie", a declarat Rateb Agha, presedinte Agha Group.

O alta atractie a targului este un ou Faberge, care a apartinut ultimului tar al Rusiei si care urmeaza sa fie vandut la lictatie, cu suma de pornire de 1 milion de dolari. Pentru acelasi pret, pasionatii de arme pot pleca acasa cu o sabie a carei teaca este facuta din aur de 22 de carate.

Asta daca nu cumva consoartele lor vor cheltui bugetul alocat targului pe ultimele colectii ale marilor designeri ai lumii. Pot alege intre genti din piele de crocodil sau pene de strut, parfumuri ale caror preturi incep de la 2.700 de dolari si haine de blana asortate unor pantofi stralucitori.

Ce spun bogatasii?

"Cred ca aceasta expozitie reprezinta intr-adevar definitia luxului".

"Oamenii au bani, dar nu stiu sa se bucure de ei. Cand ajung la astfel de targuri isi dau seama ca de multe ori habar nu aveau ca lucrurile astea exista si pot fi cumparate".

"Ceea ce ii atrage aici este faptul ca acest targ le ofera un spatiu privat si exclusivist. In aceasta parte a lumii, multi dintre ei nu isi doresc sa fie vazuti la cumparaturi in mall. Isi doresc sa poata veni intr-un loc ca acesta, unde pot socializa cu oameni care au aceeasi pozitie sociala si aceleasi venituri", a explicat James Blewman, director executiv World Luxury Group.

Iar daca ar trebui sa alegem un obiect care sa defineasca luxul si apartenenta la un grup de top, acesta ar fi cu siguranta pianul.

"Pot alege orice culoare doresc, chiar o combinatie de culori, pot chiar sa aleaga o imagine anume pe care si-o doresc pe pian, iar noi o vom realiza cu ajutorul cristalelor. Posibilitatile sunt nelimitate", a spus Vincent Corver, manager Steinway Piano Gallery.

Pretul acestei extravagante este de 3,2 milioane de dolari. Pentru 100.000 de dolari insa, bogatii lumii isi pot alege urmatoarea destinatie de vacanta dintr-unul dintr-un atlas urias, de 2 m inaltime. Doar 31 de exemplare au fost tiparite, iar in paginile lor cumparatorii pot gasi peste 13.000 de imagini surprinse chiar de Statia Spatiala Internationala NASA.