La numai o Luna dupa ce a cerut protectia legii falimentului in Dubai si Singapore pentru a permite restructurarea unei datorii de 2,2 miliarde de dolari, Drydocks World a prezentat un acord cu BIG InvestConsult, compania elvetiana care detine drepturile asupra conceptului Water Discus Hotel, pentru doua proiecte in Orientul Mijlociu, ce includ constructia a cinci hoteluri. Compania elvetiana vizeaza regiunea de coasta a emiratelor Dubai si Abu Dhabi, potrivit Mediafax.

"Suntem implicati in partea de design si constructie a proiectelor. Este acelasi concept ca in cazul platformelor petroliere. Proiectul include sapte tipuri diferite de design si fiecare va costa in jur de 50-120 de milioane de dolari. Suma variaza in functie de varianta aleasa. Discutia priveste constructia acestor hoteluri in lume, nu doar in Emiratele Arabe Unite", a declarat presedintele companiei de constructii navale Drydocks World, divizie a Dubai World.

Conceptul Water Discus Hotel presupune un ansamblu rezidential subacvatic in forma de disc legat de unul similar deasupra apei. Proiectul va fi finantat de BIG, care discuta deja cu alti investitori.

Proiectele extravagante au caracterizat perioada de boom 2002-2008 a emiratului, iar in prezent in Dubai se gasesc insule artificiale in forma de palmieri, precum si in forma hartii lumii. Dubai se mandreste si cu cel mai inalt turn din lume si cu o partie de schi indoor, potrivit Reuters.

Constructiile au fost realizate pentru imbunatatirea imaginii externe a emiratului, insa au fost finantate prin contractarea unor datorii foarte mari, care au adus Dubai aproape de colaps in timpul crizei financiare globale.

Evolutia buna a afacerilor din domeniul logistic, comert si turism, precum si beneficiile aduse de instabilitatea generata in alte tari din regiune de revoltele Primaverii Arabe, au ajutat insa Dubai sa-si revina economic.

Primul hotelul subacvatic din Dubai

Big Invest Consult va construi un hotel pe doua nivele, de forma disc, noteaza Daily Mail. Un nivel se va situa la suprafata apei, iar celalalt, la aproape 10 metri sub apa. Cele doi vor fi conectate prin trei ’’picioare’’, care vor contin lifturi si scari, pentru a facilita trecerea turistilor.

Partea subacvatica a unitatii hoteliere va numara 21 de camere, un centru de scufundari si un bar. Flora si fauna din jurul constructiei vor fi luminate cu ajutorul unui sistem special, iar cei cazati in aceste camere vor dispune de un echipament tehnologic pentru a fotografia creaturile marine surprinse in apropierea hotelului.

Sursa foto: Deap Ocean Technololy