Potrivit unui comunicat al companiei, tranzacția a fost autorizată de către Consiliul Concurenței și finalizată conform planificării. 

Prin acest pas, DER Touristik Group, cu sediul central în Köln, se extinde pe o piață dinamică aflată în plină creștere, unde, în urma preluării rețelei de agenții de turism, devine lider de piață. În ultima luna, DER Touristik a creat toate structurile organizatorice și comerciale necesare demarării activității în cadrul diviziei Europa de Est.

„Travel Brands este liderul pietei de turism din România, iar toți cei 400 de angajați pe care îi preluăm un atu pentru activitățile și planurile noastre din Europa de Est. Suntem foarte motivați când vine vorba de realinierea ideii de vacanță pe piața romanească. Îi sprijinim cu toată puterea și resursele Grupului nostru. Utilizarea brandului Dertour în România atât pentru retail, cât și pentru turoperare ne va consolida cu siguranță poziția pe piața locală de travel”, spune Sören Hartmann, CEO al DER Touristik Group.

Pentru divizia de călătorii și turism a Grupului REWE, intrarea pe piața din România reprezintă o continuare a strategiei de dezvoltare în Europa. Din 2012, DER Touristik se dezvoltă constant pe plan internațional și este astăzi activ în 16 țări europene, operând 27 de destinații proprii. Diversitatea mărcilor și activităților Grupului DER Touristik sunt garanții ale unui parteneriat de încredere pentru clienți.

„Travel Brands este o companie bine poziționată: este turoperator, deține rețea de distribuție, are propriul operator de incoming, precum și o divizie de business travel. Putem asigura cu succes clienților noștri sprijin în întregul proces de călătorie, pentru o vacanță perfectă -de la consultanță, rezervarea tuturor serviciilor și asistență pe tot parcursul vacanței”, explică Hartmann.

Conform structurii organizatorice a Grupului DER Touristik, Travel Brands aparține diviziei specializate pe Europa de Est și este deja integrată din punct de vedere operațional.

Pentru anul 2020, portofoliul Travel Brands va fi extins prin adăugarea de produse turistice suplimentare, de destinații și servicii noi pentru clienții români. 

Grupul REWE este unul dintre liderii de piață ai industriei de retail și de turism din Germania și Europa. În 2018, compania a generat venituri externe totale de aproximativ 61 de miliarde de euro. Înființat în 1927, REWE Group are astăzi peste 360.000 de angajați și 10.000 de magazine în 22 de țări europene.

DER Touristik Group este unul dintre liderii industriei de turism din Germania. Are peste 130 de companii și a generat un venit total de 6,7 milioane de euro în 2018. Are o echipa de 10.900 de persoane în 16 țări europene.

Rețeaua numără aproximativ 2.800 de agenții de turism, incluzând liderul de piață din Germania DER Reisebüro. DER Touristik Group încorporează cinci branduri hoteliere, un furnizor de servicii de călătorie și o companie aeriană.