Din capul locului se cuvine sa spulberam orice confuzie. Insulele scoase pe piata nu sunt de calibrul Cretei. Este vorba despre unele ceva mai modeste, ale caror preturi, chiar si maxime, n-ar putea acoperi mare lucru din datoria de peste 300 de miliarde de euro a Greciei.

In general, agentii imobiliari sustin ca au sute de insulite rasfirate prin Marea Ionica la preturi foarte "atractive". Atuul lor este ca ofera posibilitati de afaceri in turism apreciabile.

Asadar, socotiti-va bine banii si avansati o oferta. Grecii ne asigura ca e vorba despre investitii sigure. Dar daca erau ....oare nu le-ar fi facut ei?

In urma cu o luna, mai mulţi politicieni germani au solicitat autoritatilor de la Atena sa vanda din insule pentru a diminua datoriile Greciei

"Statul elen trebuie sa renunte la participatii la companii si sa vanda proprietati funciare, precum insulele nelocuite", a spunea atunci deputatul liberal german Frank Schäffler, intr-un articol aparut in Bild cu titlul "Va dam bani, dati-ne Corfu".

Grecia detine circa 6.000 de insule, in mare parte nelocuite, potrivit datelor ministerului elen al Turismului. O companie privata germana incearca in prezent sa vanda o insula greceasca pentru 45 de milioane de euro, potrivit Bild.