Este o provocare pentru agentiile noastre, care trebuie sa se lupte si cu ibericii, nu doar cu bulgarii, ca sa isi pastreze clientii in tara.

Raspunsul concret, la castagniete si fuste cu volane, ar putea fi borsul de peste la ceaun, facut in Delta Dunarii.

Cultura, culoare, ritm si veselie. Cu toate acestea spera ibericii sa rupa gura targului la vara.

Iar destinatiile recomandate de ei sunt Sevilla, Jerez de la Frontera, dar si Granada, acolo unde are loc in fiecare iunie cel mai mare spectacol de flamenco pe strada.

Pe scurt, circuitul in pasi de Flamenco arata asa: 7 nopti de cazare, la un pret mediu de 700 euro/persoana, cu transport inclus.

Ajuns la destinatie, turistul roman primeste un costum traditional, ia lectii de dans si poate incerca bunatatile spaniole.

Replica romanilor nu s-a lasat asteptata. Lupta cot la cot pentru pastrarea turistilor acasa, dar si ca sa aduca multi oaspeti straini. In special in Delta.

Timp de o saptamana, doritorii se vor relaxa la Dunare, si, pe cat se poate, vor incerca sa imprumute din obiceiurile localnicilor. Vacanta costa in jur de 400 de lei. In pret sunt incluse si lectii culinare, turistii putand sa invete cum se prepara pestele in Delta.

Daca borsul nu este chiar pe placul tuturor, atunci cei interesati sunt asteptati la Turnirul Cetatilor, organizat la Rasnov, Bran, Brasov, Feldioara, Fagaras si Rupea. Strainii sunt asteptati acolo cu mese medievale, iar daca le pica vreo domnita cu tronc, pot participa la turniruri.

Lupta ramane deschisa, dar inegala. In timp ce Spania a primit 56,7 milioane de turisti anul trecut, in Romania au sosit doar 7 milioane.