Intrebata in cadrul unei emisiuni de televiziune daca era bine sau rau sa fi ramas in functia de ministru, Udrea a raspuns ca "era rau", pentru ca devenise deja tinta principala a atacurilor opozitiei, informeaza Mediafax.

"A fi tinta principala, a fi atacata in permanenta era o mare vulnerabilitate si o erodare puternica, la care nu mai aveam cum sa fac fata. Nu poti in fiecare zi, de dimineata pana seara, sa vezi pe televizor acelasi lucru, tot felul de manipulari ... Si atunci si pentru mine decizia de a nu face parte din actualul guvern era una care trebuia luata de urgenta, plus ca, indiferent daca se ajungea la aceasta formula - care, dupa mine, este cea mai buna, si anume toata echipa lui Emil Boc se retrage odata cu el si vin alti ministri in locul nostru - chiar daca nu s-ar fi ajuns la aceasta decizie, hotararea mea era luata de a nu face parte din Guvernul Ungureanu, pentru a nu-i crea o sensibilitate de la inceput, pentru a nu da posibilitatea opozitiei lui Voiculescu sa atace noul guvern prin simplul fapt ca in acest guvern s-ar fi aflat Elena Udrea", a spus fostul ministru al turismului.

Udrea a adaugat ca, si din calculul sau politic, dar si din perspectiva proiectului care trebuia sa fie noul guvern, a considerat ca este bine sa nu faca parte din acest Cabinet. "Totul s-a intamplat in cateva zile (...) Deciziile au fost luate de luni pana marti", a spus Udrea.

Totodata, Elena Udrea a declarat ca era nevoie de un guvern popular si a sustinut ca acest lucru se va vedea si in sondaje.

"Avem un premier care corespunde astazi modelului politic asteptat de oameni, nu este legat de partidele politice, este tanar, relativ tanar, 40 si ceva de ani, scolit la Oxford, cu un CV greu (...) Categoric acest nou lider, al guvernului de data a aceasta - vom vedea daca dansul va alege vreodata ssau nu sa se intoarca si in politica - corespunde asteptarilor cetatenilor", a mai spus vicepresedintele PDL in emisiunea televizata.

Elena Udrea a precizat ca nu va candida la Primaria Capitalei, dar PDL va "iesi foarte curand" cu candidatul la functia de primar general.