Desi castelul Peles din Sinaia a fost clasat pe pozitia a sasea, fata de pozitia opt pe care o ocupa castelul Neuschwanstein, intr-un top 15 al celor mai frumoase castele din lume, realizat de site-ul international de turism opentravel.com, numarul de vizitatori si veniturile sunt mult sub nivelul celor raportate de monumentul bavarez.

Castelul Peles a incasat aproape 2,5 milioane de lei (595.000 euro) din vanzarea de bilete in primele opt luni ale anului, in crestere cu doar 3% fata de perioada similara a anului trecut.

Alaturi de castelul Peles, foarte cunoscut este si castelul Bran, numit si castelul lui Dracula, unul dintre cele mai faimoase monumente istorice si arhitectonice din Romania, care a primit anul trecut 450.000 de vizitatori, potrivit estimarilor reprezentantilor castelului.

"In primele opt luni ale anului acesta, castelul a primit 196.238 de vizitatori, dintre care 30% au fost turisti straini", au transmis reprezentantii castelului. Incasarile s-au ridicat la 4,5 milioane de lei (1 milion de euro) in perioada ianuarie-august a anului in curs.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar