Desi poate suna ciudat, agentiile de turism romanesti au incheiat anul acesta contracte cu mai multe spitale din Bodrum si Antalya. Astfel, turistii pot merge acolo atat pentru relaxare, cat si pentru diverse investigatii ori tratamente de intinerire.

“Vine o limuzina, te ia de la hotel, te duce la spital, ai un insotitor. In doua ore esti inapoi pe plaja si a doua zi ai rezultate. Pleci de 40 de ani si te intorci de 20”, explica Mircea Vladu, director agentie de turism

In functie de pachetul ales, o familie plateste la un hotel de 4 stele intre 500 si 2.000 de euro, suma in care intra si transportul cu avionul.

Oferte bune au inclusiv spaniolii, care in ultiimii ani au tinut cu dintii de pret. Dintr-o data sunt mai mici cu 20 %. De pilda pentru o saptamana la un hotel de 3 stele din Tenerife in luna iunie o sa platiti 450 de euro, cu tot cu zbor. Iar plata se poate face si in 12 rate.

Cei care s-au saturat de batrana Europa, pot alege Tunisia. Dupa o lunga pauza destinatia a revenit pe piata. O excursie costa pana-n 550 euro.

“Turistii care isi doresc aventura au posibilitatea sa mearga in desert, au posibilitatea sa mearga in safari, au posibilitatea sa descopere obiective romane foarte bine conservate”, spune Ciprian Enea, consultant turism.  

Daca e sa vorbim despre tendinte in sezonul estival 2014, familistii renunta la vacantele de 7 zile si le aleg pe cele de 10 sau chiar 14 zile. Reusesc astfel sa se bucure de o perioada mai lunga de relaxare si pot obtine si o reducere la transport.

Din pacate ultimul studiu realizat in domeniu arata ca doar jumatate dintre romani au planuri concrete de vacanta pentru vara asta.