Inca de la inceput, un panou ne anunta ca avem de-a face cu un drum modernizat cu fonduri europene. A fost alocata suma de un million de euro pentru 11 kilometri de drum.

In 2004, autoritatile inaugurau cu fast drumul facut din bani europeni. Patru ani mai tarziu, o comisie SAPARD vine sa inspecteze lucrarea si nu mai gaseste nici o urma a drumului. Sapte gropi pe o distanta de cativa metri, iar situatia este la fel de dezastruoasa pe tot drumul care leaga Pardina de Ceatalchioi.

Datorii de 1,5 milioane de euro

Responsabilii dau vina pe inundatii, desi proiectul era ca din milionul de euro sa faca un drum rezistent.

Acum, oamenii din Ceatalchioi merg printre gropi si sunt datori vanduti. Cei de la SAPARD vor banii inapoi, plus penalitati: 1,5 milioane de euro, in total.

"Ne distruge ca si comunitate, nici apa cat a fost de mare a trecut gheata trece focul nu ne distrugea cat ne-au distrus camatarii astia de SAPARD", se plange viceprimarul din Ceatalchioi, Tudor Cernega.

Ca sa scape de datorii, comunitatea ar trebui sa trimita la finante bugetul primariei pe 35 de ani.  Finantele Publice au pus sechestru pe 1200 de hectare de teren, adica islazul unde oamenii isi duc animalele la pascut.

Autoritatile locale sustin ca drumul a fost pietruit ca la carte. Si sustin ca, pe langa inundatii, a fost distrus si de soferii care au circulat cu vehicule mai mari de 7 tone.

Desi autoritatile au facut mai multe adrese catre politie si consiliul judetean, nicio amenda nu s-a dat pana acum pentru incalcarea acestei restrictii.