Agentii de turism spun ca in aceasta vara 5.000 de turisti din Germania isi vor petrece vacanta in statiunile de pe litoralul romanesc. Si ca, daca vrem sa-i atragem la noi la mare si pe viitor, trebuie sa introducem cat mai repede, serviciile all inclusive in toate hotelurile.

Thomas Cook Neckermann a semnat contracte all inclusive pentru cate 50 de camere din hotelurile Amiral si Comandor din Mamaia, detinute de Josef Goschy, proprietarul lantului Unita Turism, si pentru 30 de camere din hotelul Europa (Eforie Nord), aflat in proprietatea omului de afaceri George Copos

"Voi trece la all inclusive din acest sezon, pentru ca ne-au obligat prin contract cei de la Neckermann. N-am mai practicat acest sistem pana acum", a declarat Goschy, unul dintre cei mai mari hotelieri din Romania. 

"All inclusive adevarat se face in Turcia sau Bulgaria unde, pe langa mancare si cazare, este inclus si entertainment-ul. Noi avem un deal cu Thomas Cook pentru cazare, pensiune completa si bauturi la mese. Aceste pachete sunt vandute catre germani, dar pot fi cumparate si de turistii romani sau, daca acestia prefera, pot face rezervare si doar pentru cazare cu mic dejun sau demipensiune", a spus Dan Volentir, business development manager la Ana Hotels.

"Nemtilor, Mamaia li se pare enorm de scumpa. Pentru luna august, tariful unui hotel de patru stele in Mamaia vandut pe piata germana este 55-57 de euro pe noapte, locul in camera dubla, cu mic dejun inclus. In Bulgaria, in schimb, la Nisipurile de Aur, un hotel de patru stele, in regim all inclusiv, vinde locul in camera dubla in luna august cu 32-35 de euro pe noapte", a afirmat Gheorghe Marginean.

Thomas Cook a incheiat un contract de servicii all inclusive si cu hotelul de cinci stele Saturn din statiunea cu acelasi nume, administrat de Linica Stan, directorul general al THR Marea Neagra, firma care administreaza hotelurile de pe litoral ale SIF Transilvania. 

"Aceste hoteluri vor oferi servicii all inclusive pentru turistii germani incepand cu 1 iunie. Preturile vor fi de 38-43 de euro pe noapte locul in camera dubla, pentru ca fiind o piata noua pentru Neckermann trebuie sa intram cu preturi mici. Neamtul se uita la preturi si tine cont de ele", a declarat agentiei Mediafax Gheorghe Marginean, directorul si proprietarul agentiei Karpaten Turism, care reprezinta in Romania concernul Thomas Cook Neckermann. 

Aproximativ 5.000 de turisti germani vor veni prin Thomas Cook in Romania. 1.000 vor alege unitatile care practica sistemul all inclusive, iar 4.000 vor alege hotelurile Iaki si Richmond (ambele din Mamaia), Doina (Neptun) si Cleopatra, Balada si Hora (Saturn). 

Pentru ca turistii straini sa fie multumiti de servicii, turoperatorul strain va trimite la specializare in Bulgaria, in luna mai, 12 bucatari sefi si directori de aprovizionare din cadrul celor patru hoteluri care vor opera in sistem all inclusive.

Turistii care vor alege aceste hoteluri vor beneficia de trei mese pe zi in regim bufet, bauturi alcoolice si nealcoolice, la care se adauga sucuri si gustari in intervalul dintre mese. 

Subsidiara din Germania a unuia dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, Thomas Cook, opereaza din acest an, prin intermediul brandului Neckermann, sejururi pe litoralul romanesc, circuite si calatorii in orase. 

In urma cu sase ani, Thomas Cook Nekerman s-a retras de pe piata romanesca, dupa ce turistii s-au plans de conditiile proaste de cazare, si de serviciile oferite in statiunile de pe littoral.

Thomas Cook Group este prezent pe 21 de piete si are 22 de milioane de clienti. Grupul detine aproape 100 de avioane, are 31.000 de angajati si, in afara de Europa, mai activeza in Asia, Egipt si Canada. Thomas Cook Group mai detine compania aviatica Condor si brandurile Bucher last Minute, Sentido Hotels&Resort si Air Marin.