Primele trei luni din an, cand afara este inca frig sunt perfecte ca sa-ti planuiesti concediul din vara, cand temperaturile sunt cu plus, nu cu minus acum. Unde mai pui ca, in perioada de inscrieri timpurii, vei da si 50-60 de euro pentru o saptamana de cazare la un hotel de trei stele in Grecia sau intr-o statiune din Bulgaria.

Iar anual, cam 10-15% din turistii romani mizeaza pe ofertele de vacanta, fie ca vorbim despre cele rezervate din timp sau chiar cu o zi inainte! Si asta cu atat mai mult cu cat o treime din romani vor cheltui mai putin de 300 de euro pentru vacante anul acesta.

De exemplu, daca iti rezervi acum, un sejur de 8 zile te costa 53 de euro in perioada 15-22 aprilie in Grecia. Atentie insa! Transportul nu este inclus.

Iar daca cumperi un pachet pentru septembrie dai 79 de euro.

In Santorini, 4 nopti de cazare te costa doar 59 de euro in mai.

Iar daca vrei conditii all-inclusive la un hotel de lux din Bulgaria, in statiunea Nisipurile de Aur, vei da 117 euro pentru trei nopti de cazare. In pret este inclusa masa, iar hotelul este situat la 200 de metri de plaja.

In plus, daca ti-ai ales deja perioada de concediu pentru la vara, atunci dai si 12 euro pe o noapte de cazare, tot in Bulgaria.

Last-minute, insa cu oferte mai putine

In schimb, daca nu ai avut timp sa-ti rezervi cu cateva luni inainte concediul sau poate ai mizat pe oferte last-minute, atunci afla ca ai mai putine oferte din care sa alegi, iar reducerile sunt mai mic. Chiar si asa, in unele cazuri, ele ajung si la 100 de euro!

In schimb, in cazul acestor pachete s-ar putea ca, desi pretul este unul bun sa fii cazat la un hotel de 2 sau 3 stele. Iar daca rezervai din timp, cu aceeasi bani stateai la unul de 3 stele, de exemplu.

De exemplu, daca esti pregatit sa-ti faci bagajele si sa pleci chiar maine, atunci vei da 99 de euro pentru 4 zile de vacanta la Istanbul! Pe ultima suta de metri reducerea este de 30 de euro. Iar de acesti bani iti poti cumpara chiar cateva esarfe sau de ce nu o narghilea din bazarul turcesc.

In bani este inclus si transportul cu autocarul din Bucuresti.

Poate vrei sa petreci cateva zile in Cipru! Dai 175 de euro pentru 3 nopti, iar plecarea este pe 11 februarie.

Iar de pe 12 februarie, trei nopti in orasul indragostitilor - Paris - costa 85 de euro de persoana

Iar daca te-ai decis pe ultima suta de metri sa petreci Sfantul Valentin intr-un loc exotic, poti alege Dubai-ul. Mai sunt 6 locuri disponibila! Iar pretul este unul redus cu 100 de euro! Astfel, daca pleci maine vei da 529 de euro de persoana fata de 699 de euro cat costa oferta zilele trecute. Unde mai pui ca si si avionul inclus.