Astfel, un hotel de patru stele din statiunea Sinaia le propune cuplurilor "week-end de Dragobete, cu preturi reduse la jumatate. Oferta hotelului, valabila intre 22 si 24 februarie, ii invita pe turisti la un week-end romantic de ziua romanilor indragostiti, in conditii de lux".

De Dragobete, respectivul hotel ofera, la pretul de 1.199 lei, doua nopti de cazare cu mic dejun inclus pentru doua persoane, acces la piscina si jacuzzi, cina romantica traditionala. In plus, oferta hotelului include "sampanie si bomboane de calitate in camera, mic dejun in camera si cos simbolic cu ornamente de primavara". Oferta de Dragobete a acestui hotel este cu 100 de lei mai ieftina decat cea de Valentine’s Day.

Un alt hotel de patru stele din Sinaia include in oferta de Dragobete, pe langa serviciile standard, si "tratament VIP la sosire", cina romantica cu lumanari, flori si sampanie, cos de fructe, masaj de relaxare, acces gratuit la sauna, piscina si jacuzzi.

In statiunea Busteni, un hotel care a avut o oferta speciala de Vlentine’s Day pastreaza oferta si de Dragobete. Astfel, hotelul a pregatit un pachet turistic care include doua nopti de cazare cu mic dejun si bonuri valorice in cuantum de o suta de lei pentru o cina romantica in doi. Pentru cei care vor sa se cazeze in camera dubla de trei stele pretul unui astfel de pachet turistic este de 420 de lei, in timp ce indragostitii care aleg sa se cazeze intr-unul dintre apartamentele hotelului vor plati 520 de lei. Acest pachet turistic este valabil in perioada 22 - 24 februarie.

Cuplurile care-si doresc un loc retras pot alege oferta speciala a unei pensiuni din statiunea Breaza, care ii asteapta pe indragostiti de Dragobete cu meniuri personalizate la cerere si tarife de 130 de lei pe noapte pentru o camera dubla.

La Ploiesti, sarbatoarea de Dragobete este marcata printr-un spectacol de dans popular, gazduit de Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova. Spectacolul, denumit "Doamne ajuta cui saruta si prieste cui iubeste" va avea loc joi, 21 februarie, de la ora 13:00, in incinta Muzeului de Istorie din Ploiesti si va fi sustinut de tineri solisti si dansatori de muzica populara.

Dragobetele, sarbatoarea iubirii si a primaverii la romani

Dragobetele, sarbatoarea dragostei la romani, isi are radacinile in traditiile dace si in credinta intr-un fel de zeu al iubirii, a carui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic si inceputul primaverii.
Dragobetele, fiul Dochiei, era zeul dragostei si al bunei dispozitii. I se mai spunea Cap de Primavara sau Cap de Vara si era identificat cu Cupidon, zeul iubirii in mitologia romana, si cu Eros, corespondentul acestuia in mitologia greaca.

In lumea satului romanesc, pana la jumatatea secolului al XX-lea, Dragobete era sarbatorit pe 24 si 28 februarie sau pe 1 si 25 martie, potrivit cercetatorului Ion Ghinoiu, autorul volumului "Zile si mituri". Probabil ca, in vechime, 24 februarie marca inceputul primaverii, ziua cand natura se trezeste, ursul iese din barlog, pasarile isi fac cuiburi, iar omul trebuia sa participe si el la bucuria naturii.