Pentru a da culoare orasului, autoritatile s-au gandit la ceva inedit, scrie Business Insider. Astfel, firma de arhitectura Atelier Zündel Cristea a venit cu o idee originala: construirea unui pod pneumatic, dotat cu plase elastice pentru sarituri.

Podul ar urma sa fie compus din module gonflabile de 30 de metri in diametru, cu plase elastice si ar urma sa fie amplasat langa podul Bir-Hakeim Bridge, langa Turnul Eiffel. Fiecare inel al podului va fi confectionat din materiale usoare, iar pentru umplerea fiecaruia va fi nevoie de 3.700 de metri cubi de aer.

Nu se stie insa daca proiectul va ajunge sa fie pus in aplicare, din cauza multelor probleme pe care poate sa le aduca, in principal lipsa de securitate pentru “pietonii” care ar putea sa plonjeze in apa, dar daca ar deveni realitate, ar da Paridului un aer proaspat si inedit.

Firma de arhitectura Atelier Zündel Cristea a fost fondata de Grégoire Zündel si de Irina Cristea, arhitecta nascuta la Bucuresti, care a studiat la Institutul Ion Mincu, apoi la ENSA Strasbourg  si London South Bank University, dupa care a lucrat in Hong Kong si in Franta. Din 2001, a devenit asociat in cadrul firmei cu care a realizat proiectul podului gonflabil peste Sena.

Vezi GALERIA FOTO de mai jos: