Aflat la o inaltime de 300 de metri, cu o lungime de 430 de metri, 6 metri latime si cu podeaua realizata din panouri de sticla.

Dedesubt poate fi admirata privelistea, podul aflandu-se in zona unui canion urias din Parcul national Tianmenshan, provincia Hunan din centrul Chinei, scrie Agerpres.

Anul viitor in luna iunie turistii vor putea face aruncari in gol cu coarda din trei puncte de sustinere ale podului, a declarat Joe Chen coordonatorul adjunct de proiecte al companiei de turism care gestioneaza canionul Zhangjiajie pentru blogul Inhabitat.

Compus din 99 de panouri care au trei straturi de sticla transparenta, acest pod a stabilit 10 recorduri mondiale pentru design si constructie, a indicat comitetul de management al proiectului pentru China Daily, conform DPA.

Podul poate fi traversat zilnic de 8.000 de vizitatori. Rezervarile trebuie facute cu cel putin o zi in avans. Zonele canionului din apropierea celor doua parti ale podului au fost vizitate anul trecut de 1,2 milioane de turisti.

In acest an, inginerii au facut mai multe teste de rezistenta cu public pentru a-i asigura pe cei mai putin curajosi de rezistenta podului, astfel au fost folosite ciocane grele si a fost condusa o masina plina cu pasageri pe intreaga lungime a podului, mai scrie DPA.