Biletele cu pret redus pot fi achizitionate numai online, prin serviciul Bilete CFR online/e-commerce pus la dispozitie de CFR Calatori si Raiffeisen Bank.

Reducerea la plata cu cardurile MasterCard sau Maestro se acorda la suma finala, dupa ce au fost aplicate si alte eventuale discount-uri acordate de CFR Calatori, cum este cea pentru achizitionarea unui bilet dus-intors. Biletele se achizitioneaza de pe site-ul operatorului de transport. Clientul se inregistreaza pe site, alege destinatia si selecteaza modalitatea de plata online, cu cardul. Dupa finalizarea tranzactiei, acesta va primi pe mail biletul de calatorie, in varianta electronica.

Tiparirea biletului nu este obligatorie, clientul fiind identificat in tren doar pe baza cartii sale de identitate si al ID-ului de bilet.

„Transportul in comun este un domeniu in care MasterCard a avut proiecte pentru plati electronice in mai multe orase din lume in ultimii ani, iar Bucurestiul este unul dintre acestea”, spune Denisa Mateescu, Managerul General al MasterCard Europe pentru Romania si Regiunea Balcanilor.

„Am inceput anul trecut cu acceptarea platilor contactless, bazate pe  tehnologia MasterCard PayPass, in transportul subteran, iar de curand am continuat dezvoltarea in transportul de suprafata. De data aceasta, prin parteneriatul cu CFR Calatori vrem sa aratam cat de simplu este sa-ti cumperi biletele de tren, din fata calculatorului si fara costuri suplimentare, ba chiar cu o reducere de 10%. Toate datele sunt trimise pe mail, ceea ce simplifica foarte mult pregatirile noastre de calatorie, fie ca vorbim de vacante, fie de cele in interes de serviciu”, a adaugat Mateescu.

Ce alte reduceri ofera CFR

CFR ofera si alte reduceri, si anume la cumpararea cu anticipatie a biletelor (intre 5-13% pentru biletele cumparate de la 6 pana la 21 de zile inainte de data plecarii), pentru elevi (75% reducere la abonamentele lunare nominale cu numar nelimitat de calatorii, clasa a II-a, pana la distanta de 300 kilometri la tren personal sau 50% reducere la trenul personal, din pretul unei calatorii), studenti (50% reducere la trenul personal, din pretul unei calatorii sau 50% reducere pentru trenurile accelerat si rapid pentru studentii care detin cupoane de transport) si pensionari (50% reducere la trenburile personal, accelerat si rapid).

Totodata, si grupurile de cel putin 30 de persoana beneficiaza de o reducere de 25% din tarif la orice tren, atat pentru clasa I, cat si pentru clasa a II-a.

CFR Calatori S.A. este operatorul national de transport feroviar de pasageri, ce detine peste 1.500 de trenuri, opereaza cu aproximativ 600 de locomotive si peste 1.400 de vagoane.

MasterCard Europe administreaza activitatile MasterCard Worldwide in Europa. Avand sediul central in Waterloo, Belgia, MasterCard Europe este prezenta in 51 de tari europene.

In Romania, MasterCard Europe a lansat in anul 2009 EduCard, o platforma complexa de educare financiara a consumatorilor, ce include un site cu informatii in vederea familiarizarii acestora cu notiunile uzuale din domeniul financiar-bancar si a unei administrari eficiente a finantelor personale.