1. Jumbo Hostel din Stockholm este primul avion-hotel din lume.  Are 25 de camere, de aproximativ cate sase metri patrati. Avionul-hotel iti poate oferi de toate: televizoare, cabine de dus, toalete si chiar si cafenea. Pentru doritori, avionul are amenajata si o sala de conferinte, precum si o capela pentru casatorii.

2. Everland sau hotelul-locomotiva, din Paris. O singura camera luxoasa care calatoreste pe acoperisurile din cele mai mari orase ale lumii. Exact. Are o singura camera si poate fi amplasat oriunde. Camera  este echipata cu baie, un pat enorm si lounge-ul. Everland apartine designerilor suedezi Sabina Lang si Daniel Baumann.

3. Hotelul de Sticla din Canada. Construit integral din gheata si zapada, a fost reconstruit in fiecare an, incepand cu anul 2000.

4. Waterworld Hotel,China - un hotel cu tema acvatica.
 
5. Das Park Hotel, in Austria. Camerele sunt facute din conducte-gigant din beton, de la canalizare. Pretul, cat consideri tu ca merita. Aceste sectiuni de beton de 9,5 tone sunt de fapt produse-standard pe care le poti gasi in aproape orice fabrica de beton. In camera gasesti doar un pat dublu. Amplasat in parcul Rodl din Ottensheim, Austria, hotelul iti ofera o priveliste frumoasa a Dunarii, care trece exact prin fata lui.  

6. The De Vrouwe van Stavoren Hotel (Olanda) - un hotel construit din butoaie de vin, reciclate.

7. La hotelul Giraffe Manor din Kenya vei avea in fiecare zi un musafir prietenos la masa.

8. Propeller Island City - doar pentru cei cu adevarat excentrici.