TUI, una dintre cele mai mari agentii de turism din Europa, a cerut hotelurilor afiliate renogocierea contractelor pentru a se proteja de eventuale pierderi financiara, potrivit ziarului Bild, citat de dw-world.de.

Mai mult, posibilitatea ca statul elen sa iasa din zona euro, din cauza datoriilor mari, este un subiect tot mai discutat in cercurile de business, in ciuda faptului ca oficiali locali si cei ai Uniunii Europene insista ca fac tot ce pot pentru a evita un astfel de scenariu.

Asa ca TUI isi ia toate masurile de siguranta. Astfel, noile contracte contin prevederi potrivit carora datoriile hotelurilor vor fi denominate in drahme, la aceeasi valoare, in cazul in care Grecia paraseste zona euro si moneda locala se va devaloriza in raport cu cea europeana.

Proprietarii, in schimb, nu sunt la fel de incantati de masura luata de cei de la TUI si spun ca agentia nu ii poate forta sa semneze un astfel de contract. Totusi, TUI poate face asta. Cel putin tinand cont de faptul ca este unul dintre cei mai mari touroperatori, prin intermediul caruia nemtii si britacii isi cumpara vacante in Grecia.

Citeste si

Anvelopele "de iarna" nu sunt bune iarna