Ministrii de Finante din zona euro se intalnesc vineri la Luxembourg pentru a discuta criza din Grecia, iar posibilitatea restructurarii datoriei statului elen face parte din agenda reuniunii, potrivit Spiegel.

In prezent, nu exista planuri pentru iesirea Greciei din zona euro, a afirmat, pentru Reuters, o sursa din guvernul de la Berlin.

Grecia a evitat intrarea in incapacitate de plata anul trecut, dupa ce a incheiat un acord cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International pentru un ajutor financiar in valoare de 110 miliarde de euro.

In schimbul imprumutului, Grecia s-a angajat sa reduca deficitul bugetar sub 3% din PIB pana in 2014, de la nivelul record de 15,6% in 2009.

Sondaj: Grecia si Irlanda vor intra in incapacitate de plata, iar cel putin un stat va parasi zona euro!

Potrivit prognozelor, datoria statului va ajunge in 2013 la 158% din PIB, nivel considerat nesustenabil de analisti. Comisia Europeana a estimat in noiembrie ca datoria publica a Greciei va creste in acest an de la 140,2% la 150,2% din PIB si apoi la 156% in 2012. Potrivit Comisiei, datoria statului ar urca de la 300 de miliarde de euro in 2009 la 375 de miliarde de euro in 2013.

“Primim ordine doar de la poporul elen!” Grecia acuza FMI si CE de amestec in treburile intene!