331 de membri ai Parlamentului britanic, printre care si premierul David Cameron, au semnat deja o petitie pentru ca acest omagiu sa fie adus Reginei Elisabeta a II-a si sa marcheze cea de-a 60-a aniversare a urcarii sale pe tron, noteaza publicatia.

Turnul, inalt de 96 de metri, poarta denumirea de "Turnul cu ceas", cunoscut totodata sub numele de "Big Ben", dupa sunetul scos de marele clopot pe care-l adaposteste si care da ora exacta in centrul Londrei. Big Ben ar putea fi redenumit, insa, in "Elizabeth Tower", potrivit cotidianului britanic.

Distinctia aminteste de cea acordata, in 1897, reginei Victoria, primul monarh britanic care a sarbatorit 60 de ani de domnie. Dupa jubileu, turnul patrat situat pe diagonala Palatului Westminster a fost denumit cu numele sau.

"Faptul ca foarte multi politicieni sustin acest demers, in semn de omagiu adus reginei, reprezinta ceva nou pentru noi. Sper ca ideea va lua contur", a sustinut David Cameron, citat de Daily Mail.

Parlamentul englez urmeaza sa examineze aceasta cerere la sfarsitul lunii iunie si, in functie de concluzii, sa aprobe sau nu noul nume pentru cel mai cunoscut ceas din lume.

Englezii vor sarbatori incepand de astazi si pana pe 5 iunie, cu mare fast, cei 60 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a. Festivitatile vor culmina cu o impresionanta parada nautica pe Tamisa.