Printii William si Harry i-au "predat" suveranei britanice un curs rapid de utilizare a acestor tablete cu ecran tactil, cu ocazia unei vizite pe care au intreprins-o la Buckingham Palace.

Regina Elizabeth a II-a, in varsta de 85 de ani, va putea astfel sa navigheze pe internet, sa urmareasca videoclipuri, sa joace diverse jocuri si sa descarce aplicatii.

"Regina nu mai vazuse nimic asemanator pana la iPad. A fost foarte impresionata. I-a placut in special faptul ca tableta este usor de utilizat, are un ecran mare si este foarte usoara. Pentru o femeie de varsta ei, este foarte pasionata de acest lucru. E doar o chestiune de timp pana cand va cere cuiva sa se duca sa-i cumpere si ei unul", a declarat o sursa.

"Cei doi printi gasesc ca situatia e extrem de amuzanta. Le place ideea ca bunica lor vrea un iPad si cred ca ea este foarte cool", a adaugat aceeasi sursa.

Un iPad costa in Marea Britanie pana la 650 de lire sterline (730 de euro).

Tabloidul britanic The Sun a anuntat in anul 2005 ca regina Marii Britanii si-a cumparat in acel an un model argintiu in valoare de 169 de lire sterline pe care pot fi stocate pana la 1.500 de cantece.

Presedintele american Barack Obama i-a oferit reginei Elizabeth a II-a un alt iPod, la Londra, in 2009. Pe acest dispozitiv erau stocate imagini din timpul sejurului efectuat de Elizabeth a II-a in statul Virginia cu ocazia unei calatorii intreprinse in Statele Unite ale Americii cu doi ani inainte.

"Regina are deja un telefon mobil si cele doua iPod-uri. Un iPad reprezinta o progresie logica. Ea considera ca acest gadget o va ajuta sa se distreze in timpul lungilor calatorii pe care trebuie sa le faca", a explicat aceeasi sursa.

Compania Apple a vandut peste 20 de milioane de tablete iPad de la lansarea celui mai recent model din urma cu doua saptamani.