Un om de afaceri este primul roman innobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. De acum i se spune Sir VIDEO

Aceasta nu este prima data cand Ive este decorat de catre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. In 2005, el a fost numit Comandor al Imperiului Britanic de catre regina, in semn de recunoastere pentru munca sa in proiectarea iPod-ului.   

Geniul de la Apple, care ia lectii de la samurai

Designerul de hardware este cel care se apropie cel mai mult de viziunea artistica a parintelui companiei, defunctul Steve Jobs.

Britanic la origine, Ive este considerat un geniu al designului de catre managerii Apple, el fiind si cel care a realizat liniile fine, artistice, ale produselor iPod, iPhone si iPad. Nascut in Chingford, Essex, Ive si-a inceput cariera la Apple in 1992. El si-a petrecut cativa ani de zile de obscuritate in Cupertino. Odata cu intoarcerea lui Steve la carma companiei americane, in 1997, Jonathan si-a pus amprenta asupra designului coloratelor si transparentelor iMac-uri. Miscarea l-a scos din anonimat in randul colegilor din corporatie.

Din 2006, a ocupat functia de vicepresedinte al designului produselor Apple si a lucrat direct cu Jobs.

Cunoscut ca fiind extrem de atent la detalii, Ive si-a petrecut o buna bucata de timp colaborand cu o fabrica de dulciuri, in timp ce lucra si la dezvoltarea primului look al iMac. Vizavi de proiectarea designului tabletei iPad 2, Ive si-ar fi gasit inspiratia din forjarea sabiilor japoneze de samurai.

Ce-l aseamana pe Ive cu Jobs

Asemenea gigantului Jobs, Ive este destul de discret in ceea ce priveste viata sa privata, oferind destul de rar interviuri presei. Jonathan lucreaza, alaturi de membrii echipei sale, in birouri separate de celelalte departamente deschise ale Apple. Ive a creat 300 de patente, iar speculatiile presei internationale, conform careia proiectantul ar putea parasi compania IT, au starnit consternatie in randul angajatilor liderului IT.

Anul trecut, Jonathan Ive a fost recompensat de sefii Apple, cu actiuni in valoare de 25 milioane de dolari. Miscarea a facut parte dintr-un program de stimulente, care i-a adus lui Ive o crestere a averii estimate la 130 milioane de dolari, potrivit Financial Times.

Ive este casatorit si are doi fii. El detine proprietati atat in San Francisco (SUA), cat si in Somerset (UK).

Citeste si:

Secretul din arhiva Apple. Ce spuneau oamenii de afaceri despre Steve Jobs inainte ca el sa cucereasca piata IT

Geniul l-a ucis pe Steve Jobs. Confesiunile unui camarad