Tinand cont de mai multi factori monitorizati in ultimele 18 luni, precum rata criminalitatii, eficienta autoritatilor locale si statisticile referitoare la gradul de curatenie din zona, site-ul buyagift.com a alcatuit Topul 10 al celor mai urate destinatii de vacanta pe care turistii din lumea intreaga trebuie sa le evite cu orice pret, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Cu 3.234 de automobile furate, 141 crime si 2.462 de acte de violenta, cartierul Stolipinovo din orasul Plovdiv din Bulgaria, a fost desemnat cea mai urata destinatie de vacanta din lume.

Pe locul al doilea, la mica distanta, s-a clasat orasul Bogota din Columbia, cu 55.575 de infractiuni violente si 63.440 de furturi.

Cartierul Galianovo din Moscova, Rusia, ocupa locul al treilea in acest clasament, cu 36.934 de automobile furate si 13.120 de crime.

Cartierul Ferentari din Bucuresti se afla pe pozitia a patra in Topul 10 al celor mai urate destinatii de vacanta, cu 1.881 de automobile furate, 378 de crime, 12.299 de acte de violenta si 2.251 de furturi. Cartierul bucurestean puncteaza si la capitolul "Notorietate", fiind renumit pentru numarul mare de automobile parcate ilegal, nivelul ridicat al crimei organizate, numarul ridicat de furturi de buzunar si pentru arhitectura "eclectica". Totodata, cartierul Ferentari a obtinut scorul minim la fiecare dintre cei patru factori din categoria "Rating": Zona, Infractionalitate, Pericol si Curatenie.

"Strazile pline de gropi, mirosul greu degajat de gunoaie, casele intr-o stare proasta de conservare si cainii vagabonzi reprezinta motive suficient de puternice pentru a-i indeparta chiar si pe cei mai aventurosi dintre turisti. Bine ati venit in Ferentari! Desi Bucurestiul se mandreste cu denumirea de "Micul Paris", exista prea putine lucruri care sa aminteasca de Paris in acest cartier afectat de saracie", se afirma in textul dedicat acestui cartier bucurestean. Textul este insotit de fotografia unui bloc insalubru, cu o fatada afectata de trecerea vremii, aflat intr-o zona cu multe gunoaie.

Locul al cincilea este ocupat de cartierul Naucalpan din orasul Juarez din Mexic.

Topul 10 al celor mai urate destinatii de vacanta din lume este completat de cartierul Bywater din orasul american New Orleans, orasul Camden din statul american New Jersey, cartierul The Cape Flats din orasul sud-african Cape Town, orasul american Detroit si cartierul Hrebendova din capitala slovaca, Bratislava.