Astfel, compania aeriana isi extinde operatiunile din Iasi prin lansarea unei curse directe catre Roma, din 21 aprilie, cu o frecventa de doua zboruri pe saptamana, potrivit reprezentantilor operatorului de zbor.

Iasi este al cincilea oras din tara, dupa Timisoara, Bucuresti, Craiova si Bacau, unde Carpatair isi extinde baza operationala, adaugand rute externe directe la cele interne deja existente.

"Extinderea operatiunilor din Iasi face parte din strategia de expansiune inceputa la finele lui 2009 prin largirea operatiunilor din Bucuresti-Otopeni. Pe parcursul anului 2010, am continuat expansiunea prin adaugarea a doua noi baze operationale, Craiova si Bacau, Carpatair devenind astfel operatorul national cu cele mai multe frecvente de zbor spre Italia. Introducerea zborului direct Iasi-Roma este justificata de cererea crescuta de calatorie pe aceasta ruta", a declarat vicepresedintele de marketing si vanzari al Carpatair, Paula Ardelean.

Compania aeriana a introdus sase destinatii noi, anul trecut.

In 2010, Carpatair a inregistrat o cifra de afaceri de 74 de milioane de euro, cu aproximativ 14% mai mult fata de anul anterior.

La inceputul acestui an, Carpatair a intrat pe segmentul turismului de vacanta, lansand pachete city-break, personalizate, pentru 10 destinatii din Italia, Grecia si Germania.

Noul serviciu Carpatair asigura clientilor transport dus-intors si trei nopti de cazare la hoteluri de 3 si 4 stele (mic-dejun inclus) si, optional, asistenta gratuita pentru pachetele personalizate.

Infiintata in 1999, compania aeriana Carpatair opereaza pe 10 aeroporturi interne si 18 externe, din sase tari.