Carpatair a depus miercuri, 17 martie, la Tribunalul Bucuresti, dosarul prin care cere insolventa Blue Air, termenul de judecata fiind stabilit pentru data de 30 iunie.

“Pana la depunerea cererii la Tribunal am incercat toate metodele de rezolvare pe cale amiabila a acestei probleme, dar nu am reusit”, au declarat pentru incont.ro reprezentantii companiei Carpatair.

Blue Air a operat aeronava inchiriata pentru mai multe zboruri din Suceava si Cluj.

In schimb, Florentina Ivan, directorul de PR al Blue Air, spune ca firma pe care o reprezinta nu a primit nicio citatie de la Carpatair.

"Inca nu am primit nicio citatie. Am verificat la contabilitate si nu exista datorii catre Carpatair", a explicat Ivan.

Compania aeriana Carpatair, al carei principal actionar este omul de afaceri Nicolae Petrov, detine un hub aerian la Timisoara si opereaza peste 250 de zboruri regulate pe saptamana catre 30 de destinatii din sase tari.

Compania low-cost Blue Air este detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache si a avut anul trecut afaceri de circa 140 milioane euro, sub estimari, dar in crestere cu 12% fata de valoarea din 2008, pe fondul lansarii de zboruri noi, al cresterii numarului de aeronave si al incheierii unor parteneriate. Compania opereaza peste 50 de rute europene, in 14 tari, avand o flota de 11 aeronave. In Romania, Blue Air are curse din Bucuresti spre Timisoara, Cluj-Napoca si Arad.