Calarie

Daca dati o fuga pana la munte, intr-un sfarsit de saptamana, opriti-va si in Rasnov, judetul Brasov, la centrul de echitatie Diana. Ferma detine cai pentru agrement, lipitani, ponei si cai arabi. Puteti avea parte de  excursii in grup-calare pe teren variat din Cheile Rasnoavei, de plimbari cu atelaje, cu sania sau daca sunteti la inceput sa luati cursuri de echitatie.

Sedinta de echitatie  costa 60  de lei/ora didactica (adica 45 min).  In cazul in care va hotarati sa urmati un curs intreg de calarie, la 9 sedinte platite o veti avea pe cea de-a 10-a gratuita.

Preturile altor servicii:
- Atelaje compuse din : 2 cai + (caruta, docar, trasura) + vizitiu – 238 lei/ora
-Sanie trasa de cai: 238 lei/ora

Lectii de echitatie, plimbari cu caruta sau petreceri campenesti mai puteti face si la pensiunea Poiana Verde din comuna Albac, judetul Alba.

O alta pensiune care va ofera aceste servicii este si Casa Bunicii din Predeal. Pe langa cazare si masa va puteti alege dintr-o lista generoasa de obiective turistice de vizitat si bineinteles, calarie.

Ce puteti vizita?
1. Ferma cu Struti (in culoarul Rucar-Bran - din satul Sirnea)
2. Cheile Gradistei (in culoarul Rucar-Bran, din Moeciu de Sus)
3. Cetatea Rasnovului (pe drumul ce leaga orasul Rasnov de statiunea Poiana Brasov)
4. Cafeneaua Graft (din bastionul cu acelasi nume din Centrul Vechi al Brasovului)
5. Pietrele lui Solomon (la iesirea din Scheii Brasovului)
6. Castelul Bran
7. Canionul Sapte Scari (la intrarea in Brasov) etc.

Mountain biking

Tot la pensiunea mai sus mentionata, respectiv Casa Bunicii, aveti posibilitatea de a pleca pe traseele montane intr-o aventura cu bicicletele.  

Caiac-canoe si rafting

Pentru cei mai indrazneti si dornici de adrenalina se gasesc si la noi activitati pe masura, cum ar fi de pilda, raftingul. Turele de rafting sunt organizate pe principalele rauri involburate din Transilvania, in canoe de rafting (trekk) de 2+3 persoane sau barci de rafting de 6 persoane. Pretul unei ture de 3-4 ore de rafting/persoana variaza intre 25 si 70 de euro in functie de numarul participantilor si de locatie.
Atentie insa, rezervarile se fac cu cel putin o saptmana inaintea datei turei.

Ce este inclus in pret?

Echipament (barci gonflabile de rafting, pagai, veste de salvare, costume si pantofi neopren, casca de protectie), instructaj si ghidaj.

Iata cum arata un program stabilit pentru caiac sau rafting pe Crisul Repede:

Plecare - Cluj, ora 8.30 din parcare Bila Manastur
Sosire - in jurul orei 19.00
Perioada - martie-octombrie
Perioada optima - martie-mai
Varsta - minim 12 ani
 Numar de participanti - minim 6, maxim 7 persoane (1 microbus) sau minim 11, maxim 14 (2 microbuse)
Transport - cu microbus 8+1 locuri
Numar de participanti - minim 6, maxim 13 persoane
Grad de dificultate - mediu - ridicat
Conditie obligatorie - cunostinte bune de inot, contract de eliberare de raspundere, acordul scris al parintilor
Traseu - Bucea-Vadu Crisului, intre 4-7 ore in caiac, in functie de debitul raului
Echipamen asigurat - caiac, vasla, casca, vesta de salvare, costum de neopren, botosei de neopren, bidon etans aparat foto ( 1-2 / grup)
Echipamente personale - slip, prosop, incaltaminte (nu slapi!!!)
Insotitori - 1 monitor in apa + 1(2) persoane cu masina de insotire
Daca va tenteaza, mai multe detalii gasiti aici!

Agentia de turism Overland Travel Agency va ofera o gama variata de trasee pentru rafting sau caiac/canoe.

Parapanta

Ei bine, avem si noi scoli de zbor cu parapanta. Una dintre ele se numeste Cloud Base si organizeaza cursuri, atat teoretice cat si practice. Acestea sunt intensive sau de weekend, insa nu costa tocmai putin, tarifele fiind de 500 de euro/cursul.

O alta scoala se afla in Brasov si se numeste Extrem Wings. Si aici puteti invata totul despre parapantism si multele stiluri de zbor ale sale.

 Zbor cu balonul

Ramanand in acelasi cadru, trebuie sa mentionam si un alt tip de zbor, mai relaxant, intr-adevar si mai putin atragator pentru impatimitii sporturilor extreme-zborul cu balonul.
Compania In Air, ofera doritorilor aceasta distractie.

Zborul cu balonul poate fi o alternativa relaxanta de weekend pentru cei care vor sa se deconecteze de capcanele citadine fara a se apuca de sporturi extreme. Se poate evada cu balonul din Bucuresti, fara a strabate prea multi kilometri. Recomand lacul Snagov cu padurea Scrovistea, Calugareni impreuna cu Delta Neajlovului, Caldarusani. Plimbarea propriu-zisa dureaza 60-90 minute si se incheie cu un botez cu sampanie si diplome. In ceea ce priveste costul acestei distractii, tarifele incep de la 130 euro de persoana”, a declarat pentru incont.ro Calin Petre, directorul general al companiei.

In concluzie, oferte sunt, asa ca ramane doar sa va hotarati cum anume vreti sa va petreceti sfarsitul de saptamana!