In mijlocul betoanelor gri din cartierul Vitan, Delta Vacaresti este un adevarat paradis verde. Oricine poate admira aici lisite cu pui, chirighite sau pasari colorate numite cufundac. Cei norocosi pot zari chiar si vidre. Din pacate, aceasta minune era in pericol sa devina o groapa de gunoi ori sa fie distrusa de incendii. Tot aici au ajuns si braconierii care prind pasarile rare.

Ca sa opreasca distrugerea, autoritatile si organizatiile non-guvernamentale vor sa foloseasca experienta londonezilor care au amenajat celebrul parc din capitala britanica, Wetland Centre, vizitat anual de doua milioane de turisti.

Pentru inceput trebuie protejat nucleul Deltei Vacaresti. Parcul natural urmeaza sa fie impartit in sectoare. Cel mai important va aparea in inima rezervatiei, acolo va fi creata o zona speciala de protectie unde turistii nu vor avea acces.

Cei care se vor ocupa de amenajare spun ca, in zona intermediara, turistii vor ajunge pe alei si poduri. Tot aici vor avea observatoare cu lunete, pentru a putea admira speciile rare de pasari. In zona de dezvoltare va aparea un gard, iar vizitatorii, cel mai probabil, vor plati la intrare pana la 10 lei.

Turistii trebuie sa stie ca nu vor avea voie sa hraneasca animalele si pasarile, nu pot intra in zona cu ATV-ul si nici nu vor putea face gratare.