Ramasi de vineri fara aer conditionat sau apa calda, turistii isi anuleaza rezervarile si cer compensatii pentru serviciile deja platite.

Presedintele Uniunii proprietarilor de hoteluri din Sunny Beach, Elena Iordanova, a afirmat ca in statiune se aflau circa 300.000 de turisti, insa multi dintre ei au plecat deja din cauza intreruperii alimentarii cu energie.

Cotidianul rusesc Komsomolskaia Pravda a ironizat situatia, sfatuindu-si cititorii sa nu uite sa impacheteze in bagaje si lumanari in cazul in care intentioneaza sa isi petreaca vacanta in Bulgaria.

Compania nationala bulgara de electricitate NEK a anuntat ca alimentarea cu energie va fi reluata partial pana sambata, la ora locala 14.00. Echipele NEK au lucrat fara intrerupere pentru remedierea avariei intervenite la doua transformatoare ale retelei din zona litoralului, insa activitatea lor a fost ingreunata de ploile torentiale.

NEK a impus restrictii pentru furnizarea de electricitate si la Burgas, unde consumatorii sunt alimentati o ora, dupa care sunt deconectati de la retea alte 60 de minute, pentru a preveni noi avarii ale retelei.

Compania bulgara a precizat ca defectiunile de la unul dintre transformatoare par sa fi fost provocate de o tentativa de furt sau de sabotaj.