A uitat un lucru esential: sa achite costul calatoriilor si catre companiile aviatice. Astfel, clientii ei au fost intorsi din drum de la aeroport.

Vorbim despre agentiile Classic Travel&Tours si Brianna World Holidays.

Alina Farcas a visat multa vreme la vacanta de doua saptamani in Spania. A gasit o agentie pe net, a cumparat doua bilete dus-intors cu 600 de euro, dupa care si-a facut bagajele si s-a prezentat fericita la aeroport.

"Am mers, am facut check-in-ul, am ajuns sa ne imbarcam in avion si ni s-a transmis ca nu putem. Cauza: nu s-au platit biletele catre operator de catre agentia de turism. Am sunat, doamna Manea a avut o atitudine de "So what?! Nu am platit", a spus Alina Farcas.

Iar scenariul stupid s-a repetat in sute de cazuri.

In acest fel la Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism s-au strans teancuri de plangeri, iar angajatii au anuntat politia.

Ofiterii au aflat repede ca cea care a vandut bilete de avion false a castigat intr-un singur an cel putin 200.000 de lei. A deschis si a inchis mai multe agentii ca sa isi piarda urma. Acum a fost prinsa si nu are voie sa paraseasca Romania.

Specialistii va mai sfatuiesc sa verificati daca agentia pe care o contactati are licenta valabila emisa de Ministerul Turismului. Cereti neaparat si contractul de calatorie.

Politistii va sfatuiesc ca, daca ati trecut prin situatii similare, sa faceti plangere la Politie.