"Ii invit pe toti - oameni cunoscuti sau necunoscuti - sa vina sa faca investitii in turismul romanesc, dar nu prea vor. Nu avem solicitari pe cat am vrea si ii invit sa dea o sansa si Romaniei pentru ca tarile din jur au reusit", a declarat marti Udrea la un forum pe tema infrastructurii.

Ministrul a explicat dezinteresul investitorilor fata de proiectele de tip parteneriat public privat (PPP) ale Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) prin faptul ca acestea sunt mai mici in comparatie cu cele derulate de alte ministere, cum ar fi cel al Transporturilor.

"La noi nu a ramas aproape niciun PPP mare, noi suntem cu proiecte mai mici si nu reusim sa fim interesanti pentru companiile mari. Nu suntem in zona lor de interes, ci mai degraba la Transporturi", a afirmat Udrea.

Ea a spus ca proiectele pe care le putea lansa prin PPP au fost transferate catre alte ministere, dand ca exemplu Canalul Dunare- Marea Neagra, transferat la Ministerul Transporturilor, un proiect de turism balnear, trecut de la Institutul Ana Aslan la Ministerul Sanatatii, si un spital din cartierul Drumul Taberei din Bucuresti, de care raspunde tot Ministerul Sanatatii.

Printre proiectele pentru care Udrea asteapta investitori se numara constructia de noi statiuni turistice.