Sa incepem cu vestile rele: Pe 11 mai este programata o ampla manifestatie organizata de sindicatele elene, in piata Sintagma din Atena. Protestul este organizat de Sindicatul General al Angajatilor din Sectorul Privat si de Sindicatul Angajatilor din Sectorul Public.

Cei afectati vor fi turistii care vor calatori in Atena in aceasta perioada.

"In aceasta perioada, pentru a evita situatiile neplacute care pot interveni pe parcursul calatoriei pe teritoriul Greciei, cetatenii romani sunt sfatuiti sa contacteze, in prealabil, compania de unde si-au procurat biletul de transport, pentru a verifica daca orarul de drum a suferit modificari in urma declansarii acestei actiuni de protest", se arata intr-un comunicat al MAE.

Romanii prefera insulele grecesti

“Greva din Grecia nu va afecta prea mult turistii romani si asta pentru ca, in general, plecarile spre insulele grecesti sunt curse charter, care aterizeaza in statiuni precum Rhodos, Creta etc. Asadar, nu avem de ce sa ne temem, cei mai multi dintre romanii care prefera in aceasta perioada a anului Republica Elena, o aleg ca destinatie de vacanta”, a declarat pentru incont.ro presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.

Grecia a facut parte in 2010 din topul celor mai cautate destinatii, situandu-se pe locul trei, dupa Bulgaria, Turcia. Insulelele preferate de romani au fost Corfu si Thassos, potrivit informatiilor din piata.

In ceea ce priveste anul acesta, in mare parte, au ramas aceleasi destinatii, evidentiindu-se insa o preferinta mai ridicata pentru destinatiile montane din Romania, cu precadere Transilvania si Maramures, precum si spre Spania (Barcelona).

Cine alege Atena in aceasta perioada?

Cei care se indreapta spre Atena in aceasta perioada sunt oamenii de afaceri.

„Exista, ce-i drept, un procent foarte mic de oameni de afaceri care se indreapta spre Atena in aceste zile”, a adaugat Martin.

De ce fac grecii greva?

Federatia Patronilor de Statii de Benzina este cea care a anuntat declansarea grevei si, totodata, inchiderea statiilor de benzina in semn de protest fata de decizia guvernantilor greci, de a stabili un pret maxim pentru benzina si motorina, conform MAE.

"Unele statii de benzina din insulele Samos, Chefalonia si Corfu au fost inchise incepand cu 5 mai 2011, fapt care a condus la aparitia unor probleme privind aprovizionarea cu carburant", precizeaza Mnisterul Afacerilor Externe.