Guvernul de la Atena incearca sa identifice reduceri suplimentare de cheltuieli si venituri din taxe in valoare de 22 de miliarde de euro pentru urmatorii trei ani, inaintea unei vizite a reprezentantilor Fondului Monetar International la inceputul saptamanii urmatoare.

"Colectarea de taxe nu merge cum ar trebui, iar guvernul, pe langa eforturile in aceasta directie, va analiza alte modalitati de a acoperi deficitul. Obtinerea de fonduri din mosteniri nerevendicate si conturi ale persoanelor decedate de mult timp se afla printre masurile analizate. O taxa pe bauturile racoritoare este, de asemenea, luata in calcul foarte serios", a spus un oficial guvernamental.

Activele nerevendicate ale decedatilor, din care unele blocate de cativa ani in proceduri juridice, ar putea aduce statului venituri de circa patru miliarde de euro, a adaugat el.

Guvernul trebuie sa prezinte, pana la sfarsitul lunii martie, pachetul de masuri in valoare de 22 de miliarde de euro, iar acesta ar putea include si anularea tuturor scutirilor de taxe pentru persoanele cu venituri mai mari de 70.000 de euro pe an, eliminarea taxei pe valoare adaugata redusa pentru industria hoteliera si majorarea taxelor de drum pentru posesorii de autovehicule.

“Primim ordine doar de la poporul elen!” Grecia acuza FMI si CE de amestec in treburile intene!

Executivul vrea sa economiseasca 15 miliarde de euro prin reduceri de cheltuieli si sa obtina venituri suplimentare de sapte miliarde de euro, a spus primul oficial citat.

Cum a ramas Grecia fara bani? A platit milioane de euro unor persoane decedate