Drumul lung de cateva sute de kilometri nu-i impiedica pe romani sa aleaga partiile de schi din Bansko. Nu este de mirare de vreme ce gasesc acolo preturi la cazare mai mici decat la noi. Dupa o zi obositoare pe partie, turistii se pot relaxa in piscina, jacuzi, sauna sau la spa. La cele mai multe dintre hoteluri, un pachet de cazare pentru 5 nopti, costa, in plin sezon, 150 de euro de persoana. In aceasta suma intra masa de dimineata si cina.

"Avem pachete care includ piscine, sauna. 99% dintre turisti opteaza pentru astfel de pachete sau pot cumpara pachetele all inclusive, care includ si masajele", spune Radoi Bonev, manager de hotel.
 
La fel ca in Romania, serviciile extra se platesc. Baile turcesti sunt cele mai cautate. Vorbim practic despre un soi masaj care relaxeaza toti muschii. Costa 30 de euro si dureaza in jur de o ora.

Fiecare hotel pune la dispozitia turistilor microbuze care sa-i duca si sa-i aduca de pe partii. In mijlocul partiei, la cota 2000, s-a construit si o gradinita unde parintii isi pot lasa copiii in grija supraveghetorilor care ii culca, le dau sa manance si ii invata sa schieze. Totul pentru 25 de euro pe zi. Instructorii au invatat chiar si cateva cuvinte in limba romana.

Peste un million de turisti, cei mai multi europeni, viziteaza Bansko in fiecare iarna.