"Am avut deja o intalnire cu Ministerul de Finante si vom construi modelul a niste proiecte de ajutor de stat. Este posibil sa gasim forme de sustinere a turismului prin scheme de ajutor de stat care sa ofere diverse facilitati pentru investitii pentru dezvoltarea locurilor de munca, pentru crearea de infrastructura, pentru atragerea turistilor din alte zone. Deja am avut o intalnire cu Ministerul de Finante, iar litoralul va fi unul din proiectele pilot pe care vom aplica o astfel de schema", a declarat ministrul Florin Jianu, luni, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu reprezentanti ai hotelierilor de pe litoral, informeaza Mediafax.

El a precizat ca din '89 si pana in prezent nu au existat asemenea scheme de ajutor de stat in turism desi sunt posibile, adaugand ca nu este necesara aprobarea Comisiei Europene in acest sens, ci doar informarea acesteia.

De asemenea, ministrul are in vedere o alta initiativa privind crearea de clustere in turism. "O alta masura este legata de crearea de clustere in turism, clusterele inseamna aglomerari de acelasi tip, de organizatii care lucreaza in domeniul turismului, operatori, hotelieri, autoritati publice locale pentru ca impreuna sa creeze o politica locala, regionala, eficienta dupa care sa creeze produse de marketing, de promovare, de facilitati", a explicat ministrul, precizand ca acest tip de aglomerari va putea fi finantat prin Programul Operational Regional.

Florin Jianu a mai spus ca este un sustinator al tichetelor de vacanta si spera ca aceasta lege sa fie aprobata cat mai curand in Parlament. El a mentionat ca, prin vizita pe care o face, luni, in judetul Constanta, doreste sa dea un mesaj clar pentru sustinerea intregului litoral.