Vladescu a facut o comparatia, in acest sens, cu Germania, care are venituri bugetare de 43%, din care cheltuieste doar 15,8% cu salariile bugetarilor, ceea ce reprezinta 6,9% din PIB. In acelasi timp, Bulgaria, care are venituri totale de 39%, cheltuieste 9% din PIB cu salariile.

"Este evident ca in Romania cheltuiala bugetara e mult dincolo de eficienta, dincolo de ceea ce ne putem permite si dincolo de ceea ce asigura sustenabilitate pe termen mediu si lung", a spus Vladescu.

El a preciat ca din cauza cheltuielilor “enorme” cu salariile, nu mai sunt bani si pentru investitii in infrastructura, pentru sustinerea agriculturii, penrtu sistemul de sanatate sau pentru educatie.

"Niciodata aceasta tara nu va putea sa creasca, daca nu va cheltui bani pentru investitii. O tara care nu investeste nu va putea plati salarii si pensii mai mari", a adaugat Vladescu.

Ministrul a mai asigurat ca Romania nu va intra in incapacitate de plata si ca toti salariatii si pensionarii isi vor primi veniturile in acest an.

Potrivit lui Vladescu, Romania se afla pe locul sapte in UE in ceea ce priveste cheltuielile cu salariile, tara cu cele mai reduse cheltuieli cu personalul fiind Germania.