"Aceasta propunere de diminuare a cotei unice de la 16% la 12% nu a fost un subiect pe care autoritatile sa-l ridice Fondului Monetar International. O reducere concomitenta a contributiilor sociale cu o crestere a salariului minim este o propunere care a fost facuta intr-adevar Fondulu, dar care urmeaza sa fie discutata saptamana viitoare cu echipa care va veni la Bucuresti, sa vedem consecintele si sa vedem exact care sunt efectele acestei propuneri", a declarat Mihai Tanasescu, preluat de Mediafax.

Tanasescu a subliniat ca nu trebuie uitat faptul ca Romania, in aceasta perioada de criza, a scazut foarte mult in competitivitate.

"Trebuie sa analizam daca aceasta masura nu va avea un efect de continuare a descresterii competitivitatii Romaniei si sigur, toate elementele legate de efectele secundare ale unei asemenea masuri. FMI nu respinge o asemenea idee, dar trebuie analizata cu atentie, pentru a vedea implicatiile fiscale si modul in care ea urmeaza sa fie implementata", a explicat reprezentantul FMI.

Surse guvernamentale declarau, saptamana trecuta, pentru incont.ro, ca PDL si Guvernul lucreaza la un pachet de trei masuri economice, ce ar urma sa fie discutate cel mai probabil saptamana viitoare, la Bucuresti, cu reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene, si care vizeaza majorarea salariului minim, concomitent cu reducerea contributiilor sociale si scaderea cotei unice la 12%.

Declaratii confirmata partial si de Andreea Paul Vass, consilier al premierului, care spunea, ieri, ca exista o presiune puternica din partea PDL pentru scadere cotei unice la 10% sau 12%, declaratie infirmata, insa, de liderii democrat-liberali.