In disperare de cauza, parintii sunt dispusi sa accepte si ingrijitoare care nu au facut cursuri de specializare sau nu au experienta.

Statul, care da legi peste legi in acest domeniu, nu s-a preocupat si de initierea unui program pentru pregatirea dadacelor.

Mama unei fetite a decis sa se intoarca dupa un an de concediu la firma de produse lactate pentru care lucreaza. N-are incotro, va trebui sa angajeze o bona pentru copila. Ca ea sunt multe femei care cauta la repezeala pe cineva de incredere.

Reprezentantii firmelor de recrutare spun ca, in ultima vreme, numarul familiilor care cauta o bona a crescut in unele zone chiar si cu 30%.

Insa unde sa gasim personal calificat in ingrijirea copilului? Statul nu a initiat pana in prezent nici un program national in domeniu. Putine agentii judetene s-au gandit ca ar fi nevoie de asa ceva. In Timis, de exemplu, in acest an vor se va organiza un curs pentru bone. Doar pentru 20, din pacate, desi cereri sunt cu sutele.

O bona care a facut cursuri de specializare poate cere pana la 1.500 de lei.

De la 1 ianuarie, guvernul a emis o lege care le garanteaza locul de munca doar femeilor care aleg sa stea in concediul de crestere un an de zile. Si nu doi ani cum era pana acum.