Opozitia a decis sa protesteze impotriva Robertei Anastase in fruntea Camerei, numai ca de aceasta data scandalul dintre Putere si Opozitie s-a lasat cu injuraturi si cu afisari de bannere.

Pe bannerele afisate in sala de plen a Camerei Deputatilor era scis "80 nu este egal cu 170", precum si "Nu sunt prezent in sala, dar vreau diurna".

Protagonistii acestor incidente au fost doi deputati: Mihaita Calimente (PNL) si Constantin Dascalu (PDL).
Scandalul a inceput dupa ce deputatii PDL au instalat in sala de plen, in zona care apartinea grupului PNL, patru panouri mari, albe. Pe acestea erau scrie cateva mesaje: "Sunt absent, dar vreau diurna", "Anastase=frauda" sau "Demisia, 80=170".

La un moment dat, deputatul Mihaita Calimente a luat unul dintre aceste bannere si l-a dus in dreptul pupitrului deputatului PDL Constantin Dascalu. Imediat, acesta s-a enervat.

"A venit cu gandul sa le puna in fata mea. M-am ridicat, i-am spus ca este o atitudine necivilizata, le-am luat si le-am dus inapoi, acolo la dansii. Dansul a avut o stare foarte nervoasa..." a explicat cum a pornit cearta, Constantin Dascalu.
In schimb, Calimente afirma ca a fost injurat de Dascalu: "O injuratura romaneasca in interes national. Domnul ma tot injura si facea tot felul de comentarii neortodoxe".

Bineinteles, Dascalu afirma ca nu l-a injurat pe liberal, dar ca a fost "imbrancit usor" de liberal. Cu toate acestea .. nu s-a speriat!

"Eu am dus (bannerele, n.r.)... dansul le-a luat, si eu, pentru ca mergeam incet, a venit dupa mine ... m-a impins un pic asa  (...) Nu ma sperii eu asa de usor.." - a declarat Dascalu.

Ideea democrat-liberalilor, care au pus aceste bannere printre cele ale opozitiei cu demisia Robertei Anastase, a fost criticata chiar de liderul grupului UDMR. Olosz Gergely le-a cerut deputatilor PDL "sa nu se coboare" la nivelul opozitiei.
In urma acestui incident, sedinta Camerei Deputatilor a fost intrerupta, timp in care au fost inlaturate toate panourile: si cele ale PNL, dar si cele ale PDL.