La nivel mondial, 23% dintre liderii de companii intentioneaza sa isi reduca efectivele, in timp ce 28% vor sa le mentina la acelasi nivel, potrivit sondajului realizat de PwC in randul a 1.300 de directori din intreaga lume.

"Directorii generali din zona euro tind sa fie cei mai pesimisti si putini au in plan sa faca angajari in anii viitori, in timp ce trei sferturi din sefii de companii din India sau Orientul Mijlociu vor sa isi mareasca efectivele in 2013", se arata in raportul citat de Mediafax.

Liderii de companii la nivel mondial sunt insa cu totii de acord ca mediul de afaceri este dificil si numai unul din cinci se asteapta la o imbunatatire a conjuncturii pe parcursul acestui an. Mai mult decat atat, 70% dintre acesti directori s-au angajat intr-un proces de reducere a costurilor.

Sondajul a scos la iveala si faptul ca exista un deficit de personal calificat, fapt care face angajarile dificile.

Peste jumatate dintre respondenti considera ca prioritatea guvernelor ar trebui sa fie in acest an formarea si secializarea personalului, dar numai 15% cred ca autoritatile au fost eficiente in aceasta problema.