Astfel, dintr-un total de peste 30.000 de aplicatii pentru joburi in strainatate, in luna august, pe platforma de recrutare online Tjobs, aproximativ 11.000 au fost pentru joburi in Marea Britanie. Germania se regaseste pe locul al doilea, cu 4.800 de aplicatii, dupa care urmeaza Franta, cu 2.800.

Potrivit platformei online, cele mai multe oferte de angajare au venit din Anglia (19.000 de pozitii vacante), Germania (peste 5.000), Italia (peste 2.200), Danemarca (2.000) si Grecia (2.000).

In ceea ce priveste departamentele cu cele mai mai multe locuri de munca pentru romani in strainatate, pe primul loc s-au plasat ofertele pentru personal medical si sanitar (8.300), turism (peste 6.00) si ingrijire batrani (peste 3.500).

Conditii pentru angajare

Potrivit Tjobs, 80% dintre angajatorii straini prefera persoane care cunosc o limba straina cel putin la nivel conversational, 60% cer experienta pe domeniul in care se face angajarea, iar 50% sunt preocupati ca noul angajat sa se adapteze la traditiile si obiceiurile din tara in care urmeaza sa lucreze.

Totodata, mai mult de o treime dintre angajatori cer candidatilor o diploma de specializare in domeniul in care urmeaza sa lucreze, 30% solicita cazier judiciar curat si 20% solicita recomandari de la un fost angajator.

Statisticile Tjobs arata ca muncitorii necalificati prefera un venit de minimum 1.000 de euro, iar personalul calificat prefera un venit dublu, de aproximativ 2.000 de euro, ambele categorii preferand sa primeasca, pe langa salariu, si cazare, transport si masa.

Platforma de recrutare online Tjobs, care reuneste anunturi de angajare pentru romanii care vor sa plece in strainatate, a lansat recent conceptul “No border recruitment”, care urmareste unificarea bazelor de date ale platformelor Tjobs.ro, Tjobs.hu si Tjobs.pl, eficientizand astfel procesul de recrutare la nivel european. De exemplu o agentie de recrutare din Romania va putea recruta un candidat din Polonia pentru un angajator din Germania. Tjobs activeaza de 5 ani pe piata din Romania, extinzandu-se si in Ungaria si Polonia.