Suedia are disponibile doua posturi, ambele la Spitalul Judetean Kalmar, care deserveste aproximativ 140.000 de locuitori si are relatii bune cu alte unitati din regiune. Unul dintre posturi este pentru specialist in endocrinologie/diabet zaharat, iar celalalt, pentru specialist in reumatologie. Candidatii trebuie sa vorbeasca limba engleza. Contractele sunt pentru perioada nedeterminata, insa angajatorul nu specifica salariul oferit.

Danemarca are disponibile 21 de posturi de medici specialisti care trebuie sa cunoasca limba engleza sau germana. "Se doreste angajarea a 21 doctori specialisti (cinci medici radiologi si cate doua posturi pe specialitatile: radiologie mamara, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, gastroenterologie, pulmonologie, medicina interna). Locurile de munca sunt in spitalele din cele cinci regiuni ale tarii", se arata in anuntul de pe reteaua Eures, preluat de Mediafax.

Angajatorul precizeaza ca salarizarea se va face conform contractului colectiv in domeniu, salariul de pornire in primele luni, cand se participa si la cursuri de limba daneza, fiind in jur de 6.000-7.000 euro brut lunar si se majoreaza, in functie de calificare, experienta si functie.

In partea de vest a Republicii Cehe sunt disponibile 15 posturi de slefuitori si pilitori pentru lustruirea produselor din fonta, finisarea suprafetei din fonta, pentru masini auto. Candidatii trebuie sa stie ca se lucreaza in doua schimburi, inclusiv sambata. Angajatorul precizeaza ca locurile de munca sunt oferite pe termen lung si se ofera cazare aproape de sediul firmei. Cei interesati trebuie sa aiba studii medii, calificare lacatus mecanic, strungar (fonta), stare buna de sanatate si bune abilitati manuale. Cunoastere limbii germane constituie un avantaj, iar salariul oferit variaza intre 450 si 1.000 de euro net/luna, in functie de performanta.

Un angajator din Norvegia anunta ca fiind vacante doua posturi de muncitor constructor, candidatii trebuind sa aiba certificat de calificare intr-o meserie din domeniul constructiilor, experienta in munca, de lucru in echipa, dar si independent. Persoana trebuie sa controleze activitatea de sudura si constructiile din lemn. Contractul este pentru un an, cu posibilitate de prelungire, iar salariul cuprins intre 21 si 28 euro brut/ora, in functie de experienta si calificari.