Martine Rothblatt se numea Martin Rothblatt, in 1994, cand a infiintat Sirius Satellite Radio. Apoi si-a facut operatie de schimbare de sex. A infiintat United Therapeutics in 1996 si de atunci este CEO-ul acestei companii. Anul trecut a castigat 38 de milioane de dolari, mai ales din operatiuni pe bursa.

Acest castig o plaseaza pe Martine Rothblatt in fata CEO-ului Yahoo!, Marissa Mayer, care a castigat anul trecut “doar” 25 de milioane de dolari.

Sunt castiguri mari, dar din pacate nu multe femei ajung la asemenea performante. De exemplu, in topul celor mai bine platiti CEO din lume, din 200 de pozitii doar 11 sunt ocupate de femei. Cu alte cuvinte, din cele 200 de companii de top, doar 6% sunt conduse de femei.

Analizele arata, totodata, ca din ce in ce mai putine femei ajung in pozitii de top management in companii. Cateva explicatii ar fi ca femeile negociaza mai putin agresiv cu partenerii lor de afaceri, nu sunt dispuse sa calatoreasca la fel d emult ca barbatii, unora dintre ele le este greu sa gaseasca un echilibru intre viata profesionala si cea de familie sau, pur si simplu, sunt companii in care se fac inca diferente intre femei si barbati.