Prima competitie pe care EPSO o deschide pe 20 decembrie se adreseaza asistentilor, cu profilele audit finante/contabilitate si economie/statistica, iar cea de-a doua ii are in vedere pe asistentii cu profil de tehnician de laborator in domenii precum biologie si sanatate, chimie, fizica sau inginerie civila.

Inscrierea in concurs se face incepand cu data de 20 decembrie, pe site-ul oficial EPSO www.eu-careers.eu, din momentul in care competitiile sunt deschise.

Salariul de baza pentru un functionar european permanent este de 3.300 de euro, la care se adauga numeroase alte beneficii precum: alocatii pentru familie, alocatie pentru casa, alocatie pentru copil aflat in intretinere, alocatie pentru gradinita sau pentru educatie.

Alte alocatii de care functionarii europeni beneficiaza, odata cu angajarea intr-una dintre institutiile UE, sunt cele de expatriere (16% din salariul de baza) sau alocatia de rezidenta in strainatate (4% din salariul de baza).

Pentru ocuparea acestor posturi, sistemul de recrutare si selectie este bazat pe competente, cele mai importante dintre ele fiind capacitatea de a analiza si solutiona probleme, abilitatile de comunicare, capacitatea de a obtine calitate si rezultate, capacitatea de a prioritiza si organiza sau flexibilitatea. Candidatii trebuie, de asemenea, sa aiba aptitudini manageriale, viziune si gandire strategica, sa fie motivati, autentici, de incredere si rezitenti la stres.