Iata lista cu cele mai dorite companii in randul tinerilor absolventi:

1.Google

Sediu: Mountain View, California
Numar de angajati: 53.900

De ce este dorita: Este compania care impune standardele in materie de tehnologie si inovatie. Numai in ultimul an a construit un nou Chromebook de la zero si a imbunatatit Google Maps cu lucruri deopotriva practice (ca trasee si orare pentru transport in comun) si exotice (fotografii panoramice luate sub apa). Angajatii se bucura de mese gratuie si masaj la serviciu.

Ce cauta: Candidatii trebuie sa inoveze in ritm rapid, sa exceleze atat in echipe mari, cat si in proiecte mici si sa isi doreasca sa faca o lume mai buna. Nu doar cei specializati in IT se pot angaja la Google, pentru ca gigantul ofera locuri de munca si pe partea de strategie, marketing sau finante.

2.EY (Ernst & Young)

Sediu: Londra, Marea Britanie
Numar de angajati: 167.000

De ce este dorita: Are o istorie care dateaza din secolul 19, dar tine pasul din plin cu tehnologia moderna. Este una din cele mai mari companii de consultanta financiara si audit din lume.

Ce cauta: Vizionari, oameni capabili sa lucreze in echipa, care pot furniza clientilor servicii excelente. Numai anul trecut a angajat 24.000 de persoane entry-level, multi dintre ei din randul celor care facusera internship in cadrul companiei. Diplomele in afaceri sunt considerate un plus, dar in multe tari EY ii ajuta pe studenti sa isi acopere costul specializarilor.

3. Goldman Sachs

Sediu: New York
Numar de angajati: 32.400

De ce este dorita: Datorita unui program de training foarte bine pus la punct, angajatii au rapid posibilitatea de a se implica in proiecte reale. Plata este un alt factor important, salariatii primind, in medie, cate 400.000 dolari pe an. Este una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume.

Ce cauta: Candidati cu rezultate exceptionale, dovedite, care sa arate ca sunt curiosi, dornici de invatare (chiar si in domenii care depasesc sfera jobului) si disciplinati.

4. PricewaterhouseCoopers

Sediu: Londra, Marea Britanie
Numar de angajati: 180.500

De ce este dorita: Dupa doar trei sau patru ani in companie, angajati pot cere o relocare in orice alt sediu din lume. Este cea mai mare companie de servicii profesionale, de consultanta si audit din lume si face partea din “The Big Four”, alaturi de KPMG, Ernst & Young si Deloitte Touche Tohmatsu.

Ce cauta: Studenti cu rezultate academice impresionante, activi si dornici de dezvoltare profesionala. Capacitatea de adaptare este de asemenea importanta, pentru ca este mult de munca si trebuie sa stii sa prinzi din zbor oportunitatile care apar.

5. Microsoft

Sediu: Redmond, Washington
Numar de angajati: 94.000

De ce este dorita: Compania este pe val. Anul acesta intreaga structura organizatorica s-a schimbat, intr-o incercare de a-i face pe angajati sa simta ca lucreaza intr-un sediu mai mic, mai confortabil. Organizeaza anual diverse festivaluri de tehnologie, iar angajatii se pot juca pe Xbox in pauze sau isi pot incarca masinile electrice la firma.

Ce cauta: Candidati energici si cu idei multe. Compania pastreaza legatura cu universitati, oferind o serie de traininguri pentru incepatori.

6.  Apple

Sediu: Cupertino, California
Numar de angajati: 76.100

De ce este dorita: Numele conteaza foarte mult. Apple are o traditie de nici 40 de ani, dar s-a facut remarcata prin inovatie si revolutii tehnologice si de design. In plus, si-a facut o obsnuinta din a pastra secret pana in ultima clipa lucrurile la care lucreaza, ceea ce ii atrage si mai mult pe cei din afara.

Ce cauta: Candidati orientati catre detalii, curiosi si creativi. De asemenea, cei interesati ar trebui sa stie ca, odata angajati, ii asteapta un volum mare de munca, dar si recompense pe masura.

7. Deloitte

Sediu: New York
Numar de angajati: 203.000

De ce este dorita: Face parte din The Big 4, cele mai puternice grupuri de audit si consultanta din lume. Are propriul campus universitar, Deloitte University, de dimensiuni impresionante, unde cursantii invata de la contabilitate si leadership, pana la cum sa gateasca. Compania plateste si pentru cursurile pe care studentii vor sa le urmeze in alta parte.

Ce cauta: Abilitati de colaborare si usurinta in rezolvarea problemelor. Angajatii trebuie sa fie excelenti comunicatori, jucatori de echipa, concentrati pe rezultate si motivati sa isi trateze clientii cu distinctie. Compania a facut anul trecut aproximativ 54.000 de angajari si este de asteptat sa angajeze tot pe atat si anul acesta. Cauta in special talente in pietele emergente.

8. KPMG

Sediu: Amsterdam, Olanda
Numar de angajati: 152.000

De ce este dorita: Este tot o firma din The Big 4, asa ca investeste in angajati si in viitorul lor. Proaspetii angajati primesc un bonus de 5.000 de dolari in primul an in care lucreaza pentru companie. Dupa cativa ani, acestia pot cere o relocare.

Ce cauta: KPMG cauta candidati care sa poata invata rapid, sa ia decizii corecte, sa fie buni comunicatori si sa fie etici. De asemenea, experienta in leadership, rezultate academice deosebite si determinarea de a face orice pentru a reusit aduc puncte in plus.

9.  Coca-Cola

Sediu: Atlanta, Georgia
Numar de angajati: 150.900

De ce este dorita: Opereaza in peste 200 de tari si este recunoscuta de toata lumea. Sponsorizeaza evenimente foarte mari, precum Cupa Mondiala, si ia parte la cele mai mari proiecte globale, cum ar fi ajutarea femeilor antreprenor din tarile emergente.

Ce cauta: Candidatii trebuie “sa gandeasca precum un cetatean global”. In plus, cei care iau in considerare sa isi depuna CV-ul in cadrul companiei ar trebui sa dea dovada de abilitati de lider, sa fie curiosi si sa aiba cateva reusite la activ, demonstrand ca pun pasiune in ceea ce fac.

10. Procter & Gamble

Sediu: Cincinnati, Ohio
Numar de angajati: 126.000

De ce este dorita: Produsele Procter & Gamble ajung la 4,8 miliarde de oameni, din totalul de 7 miliarde, cati traiesc pe planeta. Majoritatea produselor din portofoliu sunt recunoscute la nivel mondial. Compania se bazeaza pe cresterea talentelor in interior si investeste mult in oamenii pe care ii angajeaza. In cei 200 de ani de cand a fost infiintata, nici un CEO nu a fost angajat din afara. Daca angajatii vor sa aleaga o alta cariera pe parcurs, acestia sunt ajutati si incurajati sa faca acest lucru tot in cadrul firmei.

Ce cauta: Absolventi din toate specializarile si regiunile. Joburile sunt de multe ori create pentru persoanele in cauza, fiind personalizate, si nu invers. Dar numai 1% dintre cei care isi depun CV-ul ajung sa si fie angajati. Se cauta oameni inteligenti, buni lideri si care dau dovada de caracter.