Intrebarile care se pot adresa in cadrul unui interviu pentru o slujba pot varia de la cele care cer raspunsuri foarte tehnice si bine documentate, pana la cele care testeaza spontaneitatea si capacitatea de reactie a posibilului angajat.

Site-ul de cariere Glassdoor a realizat o lista a celor mai dure intrebari puse la interviurile din Marea Britanie, bazata pe raspunsurile utilizatorilor.

Daca intrebari precum “Care este eroul tau?” sau “Care sunt primele trei cuvinte pe care parintii tai le-ar folosi ca sa te descrie?” par legitime, iata o selectie dintre cele care i-au pus pe candidati in dificultate:

- Cum faci sa incapa o girafa in frigider? (Raspunsul corect aici ar fi ca deschizi usa frigiderului si apoi bagi girafa, ca sa demonstrezi ca nu ai tendinta de a complica lucrurile)

- Ce te face sa lucrezi cu drag si spor intr-o dupa-amiaza de vineri?

- Daca prietenul tau ar fi grav ranit si ar trebui sa il duci la spital, ai depasi limita de viteza si ai trece pe rosu la semafor?

- Ai prefera sa te lupti cu o rata de marimea unui cal sau cu 100 de cai de marimea unor rate?

- De ce nu este 99% un procent suficient de bun?

- Intr-o lupta dintre un leu si un tigru, cine ar castiga si de ce?

- Cum i-ai explica notiunea de Facebook bunicii tale?

- In cate feluri poti scoate un ac din carul cu fan?

Unii dintre utilizatorii site-ului Glassdoor au postat si raspunsurile pe care le-au dat la momentul respectiv, dar adevarul este ca un raspuns e considerat bun in functie de mai multi factori si de context.

Intervievatorii nu cauta raspunsul corect atunci cand adreseaza astfel de intrebari, ci, mai degraba, vor sa afle mai multe despre candidat, despre ce fel de gandire critica are si cum se descurca la rezolvarea pe loc a unei probleme. Cel mai neinspirat lucru pe care poti sa-l spui este ca nu stii raspunsul sau sa raspunzi monosilabic, fara a te gandi prea mult inainte”, spune Scott Dobroski, de la Glassdoor.