Datele centralizate relevă că, în Spania, sunt disponibile 804 de posturi pentru lucrătorii români, majoritatea în agricultură, în Germania - 486 locuri de muncă (șoferi, muncitori în construcții sau tehnicieni), iar în Marea Britanie - 340 de posture (infirmieri I muncitori în industria piscicolă).

Spania, a patra economie a zonei euro, tocmai a anunțat că va majora cu 22% salariul minim lunar, la 900 de euro.

De asemenea, operatorii economici din Olanda oferă 103 de locuri de muncă, majoritatea în floricultură, în Letonia sunt vacante 80 de posture pentru muncitori în construcții, în timp ce în Irlanda sunt scoase la concurs 74 de locuri de muncă, pentru asistenți medicali și pentru îngrijire bătrâni, dr și pentru ingineri.

Clasamentul continuă cu: Norvegia - 18 locuri de muncă, Malta (17), Suedia (16), Slovacia şi Ungaria (câte 13), Polonia (10), Slovenia (6) şi Danemarca (1).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma.