Angajați din toată lumea se plâng de izolare, epuizare și chiar se declară ajunşi la capătul puterilor, pentru că mulți dintre ei trebuie să jongleze cu supravegherea copiilor, sarcinile de serviciu și treburile casnice.

În primăvară, lumea făcea haz pe seama muncii de acasă și a întreruperilor ocazionale. Cinci luni mai târziu, puțini sunt cei care mai văd partea nostimă a situației.

Steven Khuong, CEO Curacubby: „A început ca o vacanță de la birou și s-a transformat în… Of, nu vreau să folosesc cuvântul „întemnițare”, pentru că sună negativ, dar cam așa începem s-o percepem.”

Bărbatul conduce un start-up înființat cu patru ani în urmă, care furnizează soluții IT și de plată pentru grădinițe și creșe.

Steven Khuong, CEO Curacubby: „Toți angajații noștri sunt formidabili și s-au dovedit foarte rezistenți, dar când 4 din 6 oameni îți spun că sunt în pragul unei crize emoționale, atunci când eşti într-un mediu în care nu există apropiere fizică, ai senzaţia că ziua de muncă nu se mai termină.”

Arată acest lucru și statisticile. Biroul Național pentru Cercetări Economice din Statele Unite estimează că, în iulie, oamenii au muncit zilnic de acasă în medie cu 48 de minute mai mult decât în mod normal. La studiu au participat angajați de peste Ocean, din Europa și din Orientul Mijlociu.

Peter Cappelli, profesor: „Dacă ai copii de școală, care învață și-și fac temele în timp ce și tu muncești, te trezești că te ocupi de ambele în același timp. Și nu e ceva cu care să fii obișnuit. Nu e deloc un experiment echilibrat.”

Pentru multe companii, o altă provocare a fost să-și convingă angajații să-și ia zile libere. O firmă din New York s-a văzut nevoită să închidă complet activitatea pentru două săptămâni, ca să se asigure că angajații chiar își iau concediu.

Alții recurg la soluții mai drastice. O companie de software testează săptămâna de lucru de patru zile, dar cu un program zilnic de zece ore.

Art Shectman, CEO Elephant Ventures: „Săptămâna de 4 zile ajută la crearea unui echilibru între job și viața personală, mai ales pentru cei care muncesc de acasă. Se adaugă avantajul unei productivități sporite dacă începi lucrul mai devreme.”

Antreprenorul caută soluții pentru a-și ajuta angajații să-și supravegheze mai ușor copiii. Omul este îngrijorat pentru soarta companiei sale.

Steven Khuong, CEO Curacubby: „Dacă, să zicem, angajezi acum 5 oameni, cum îi instruiești? Nu-i poți aduce pe toți într-o singură încăpere. Chiar conceptul de muncă în echipă a cam dispărut. Cred că vor apărea întârzieri în atingerea obiectivelor companiei din cauza lipsei de proximitate și evoluție.””