Cei de la Business Insider au descoperit cum un angajat oarecare, ce a dorit sa ramana anonim, a inventat un program computerizat care sa ii preia sarcinile pe care le avea de indeplinit zilnic la serviciu.

John, asa cum il vom numi in continuare, lucreaza la o agentie de colectare a restantelor de plata si isi ocupa majoritatea timpului cu strangerea informatiilor de la clienti. El trebuia sa isi dea seama ce sume de bani datoreaza si cand aveau de gand sa inapoieze imprumuturile. Procesul era unul greoi si care dura foarte mult, dar John a gasit o cale sa il simplifice.

Am scris un program simplu care avea la baza lista initiala a celor care trebuiau sa fie contactati. Apoi am extins tehnologia la nivel macro, astfel incat datele sa poata fi implementate in rapoartele generale ale agentiei. M-am simtit putin prost, intr-adevar, pentru ca, daca luam manual la mana acele nume, as mai fi putut sari cate unul, dar software-ul nu avea sa rateze pe nimeni. Asa ca, daca uneori ii mai pasuiam pe oameni cu inapoierea datoriei, acum asta nu mai era posibil. In schimb, sarcina care ar fi durat pana acum o luna de zile, nu ia in prezent mai mult de 15 minute”, explica John.

Urmatoarea etapa ar fi fost sunarea clientilor care datorau bani. Angajatul ura sa faca asta, pentru ca il plictisea foarte rau si, de cele mai mult ori, oamenii nu erau disponibili sau ii tranteau pur si simplu telefonul in nas.

“Dupa parerea mea, era o mare pierdere de timp si ma plictisea de moarte. Asa ca din nou, m-am folosit de program ca sa ii selectez pe acei oameni care pareau a fi disponibili intr-un anumit interval orar si cu care as fi putut sta de vorba ca sa stabilim un plan de plata. In felul asta, pana la sfarsitul turei sunam doar intre patru si sase persoane, in loc de o suta. Si rata succesului a crescut cu peste 50%”, spune John.

In plus, seful sau s-a aratat incantat de idee. Desi a observat ca ceva este diferit abia in momentul in care a vazut rezultatele efective, a spus ca atata timp cat se ajunge la ele, nu ii pasa care este metoda prin care le obtine si ce face John in restul timpului petrecut la birou.

Colegul meu si cu mine ne folosim acum timpul intr-un mod mult mai placut, urmarind filme sau jucand diverse jocuri pe calculator”, marturiseste John.