Astfel, potrivit anunțurilor postate pe 14 decembrie pe site-ul oficial al companiei, Tesla caută să angajeze un manager de magazin și alți specialiști ca Tesla Advisor, Service Technician, Service Manager sau Service Senior Technician.

Toate joburile sunt disponibile în capitala României.

Anul trecut, Elon Musk, directorul general al Tesla, a declarat că producătorul american de automobile electrice intenţionează să-şi extindă prezenţa pe majoritatea pieţelor din Europa de Est, în 2020.

Într-un mesaj pe Twitter, Musk scria în septembrie 2019 că vor fi demarate activităţi "în Slovacia, Croaţia, Serbia şi în cea mai mare parte a Europei de Est la începutul anului viitor".
 
Cu o lună înainte, tot într-un mesaj pe Twitter, Tesla anunța că se extinde în Europa de Est, urmând să înceapă vânzările Model 3 în câteva țări din regiune, inclusiv România, astfel încât cumpărătorii din Polonia, România, Slovenia și Ungaria să-și poată comanda online propia mașină Tesla.

Tesla mai plănuiește să deschidă un magazin și în Budapesta, iar clienții din Polonia își pot comanda mașini electrice americane de ceva vreme. Tesla are, de asemenea, un service deschis în Polonia, la Varșovia, și altul în Praga, capitala Cehiei.

Fabrică Tesla în Germania

În același timp, producătorul american de mașini electrice a început construcția primei fabrici Tesla din Europa în Germania. Decizia lui Musk de a amplasa prima uzină Tesla din Europa în apropiere de Berlin permite constructorului auto american să beneficieze de eticheta mult dorită 'Made in Germany' dar înseamnă şi că trebuie să respecte legislaţia germană cu privire la autorizaţiile de construcţie.

Obţinerea de către Tesla a autorizaţiilor necesare pentru a putea să îşi construiască uzina depinde de aprobarea de către autorităţile locale, care la rândul lor trebuie să se consulte cu organizaţiile de mediu şi comunitatea locală.

Miliardarul american Elon Musk, care în decurs de 16 ani a transformat Tesla dintr-un start-up în cel mai valoros constructor auto din lume, vrea să construiască rapid uzina din Germania. Comparativ, uzina Tesla din Shanghai a fost terminată în doar 11 luni.

Tesla şi-a propus să ajungă rapid la un ritm de producţie de 500.000 de vehicule Model 3 şi Model Y pe an, imediat ce uzina de lângă Berlin va fi inaugurată, undeva în vara anului următor, conform calendarului original.