Angajatori cu nume sonore precum Allianz-Tiriac, Uniqua Asigurari, BCR Asigurari de Viata, BCR Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Rovere Mobili, Remat Holding, RIN Hotels, BGS Medical Unit, Lugera&Makler, MEDIAPRO Pictures si Studiourile MEDIAPRO participa la bursa deschisa marti la Sala Dalles, cu oferte pentru tinerii absolventi.

Desi evenimentul a fost gandit pentru tineri si pentru un anumit nivel de pregatire, printre participanti sunt si persoane trecute de 45 de ani si absolventi de studii medii, care isi depun CV-urile.

Oferta angajatorilor cuprinde posturi de PR, call center, inginer sistem, administrator retea, programator, web designer, agent asigurari, reprezentant vanzari, redactor monitorizare, asistent maketing sau director de vanzari.

Robert Bibiri, reprezentant al organizatorilor, a declarat ca bursa locurilor de munca face parte din proiectul european "Sanse mai bune pentru ocuparea tinerilor absolventi de studii superioare - STASS", incercandu-se atragerea in special a companiilor din domeniile care fac cele mai multe angajari in perioada crizei, potrivit Mediafax.

El a explicat ca in cadrul proiectului a fost facut un studiu privind piata muncii, din care a rezultat ca principalele domenii in care se fac angajari sunt vanzarile, asigurarile, medical-farmaceuticele, IT si inginerie tehnologie.

Bursa isi propune sa faciliteze tinerilor intrarea pe piata muncii si sa dea posibilitatea angajatorilor sa ii intalneasca pe tinerii absolventi.

"Problema locurilor de munca pentru tineri este reala, acest lucru fiind confirmat si prin feedback-ul pe care noi l-am primit de la companii in momentul in care le-am invitat sa participe la bursa", a spus Robert Bibiri.

Targul de job-uri de la Sala Dalles este organizat de Fundatia pentru Educatie si Dezvoltare MediaPro (FEDM), alaturi de Mediafax.

Accesul este gratuit, intre orele 11.00 si 16.00, pentru toate persoanele interesate, indiferent de statutul pe piata muncii si de studiile absolvite.

Organizatorii targului de job-uri au lansat si portalul www.profesiionline.ro, o platfoma care vine cu o oferta inedita: publicarea gratuita a anunturilor institutiilor de invatamant superior, cele mai complexe filtre de cautare a locurilor de munca aflate la dispozitia candidatilor, sectiune de teste profesionale si personale ale caror rezultate pot fi atasate CV-lui, precum si cont gratuit pentru orice companie.